Zo voorkom je een lekkage bij jou thuis

Voel jij de bui al hangen? Lekkages komen regelmatig voor dus de kans dat jij er eentje hebt of gaat krijgen is zeker aanwezig. Lekkages in en woning ontstaan door achterstallig onderhoud en harde regenval. Lekkages wil je voorkomen, want; wanneer je een lekkage opspoort, ben je vaak al te laat. In dit artikel lees je hoe je een lekkage bij jou thuis het beste kunt voorkomen. Heel handig dus!

Een lekkage in het dak

Een lekkage soort die erg vaak voorkomt, is een lekkage in het dak. Het zal je waarschijnlijk niet verwonderen, maar vooral bij platte daken zijn er vaker daklekkages. Bij een puntdak stroomt het water natuurlijk gemakkelijk van het dak af en bij een platdak niet. Door wisselende temperaturen krimpt de dakbedekking in en zet daarna, op zijn beurt weer uit. Hoe langer je huidige dakbedekking ligt, des te meer kans dat deze door het in- en uitzetten ‘knikjes’ krijgen. Deze kleine scheurtjes zorgen weer voor een mogelijke lekkage. Je kunt een dakdekker inschakelen om het dak te controleren en je kunt Alpha Vochttechniek inschakelen om het dak te repareren als dat nodig is. Wanneer je dit geregeld doet, is de kans op een lekkage heel erg klein. 

De dakgoten 

Het is belangrijk om de dakgoot goed te onderhouden als je wilt voorkomen dat je een lekkage krijgt. Door de seizoenen heen kan de dakgoot verstopt raken. Met een lekkage in de dakgoot tot gevolg. Het is daarom slim om de dakgoot minimaal één keer per jaar schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld in het najaar. Het handigste is om dit te doen op het moment dat er meerdere droge dagen achter elkaar zijn geweest. 

Hoe spoor je een lekkage op? 

Hoe spoor je een lekkage op denk je dan misschien. Je kunt een lekkage opsporen door de watermeterstand voor het slapengaan te noteren. Doe dit nogmaals zodra je opstaat, nog voordat je van het water gebruik maakt. Is de waterstand gelijk gebleven? Dan weet je dat er geen lekkage is in de waterleiding. Wanneer er wel een verschil is dan weet je dat je een lekkage hebt opgespoord! Wanneer dit laatste het geval is, kan je een bedrijf als Alpha Vochttechniek inschakelen die het voor je op kan lossen.