Welke tuinmeubelen passen bij jouw tuin?

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren wat betreft tuinstyling en inrichting van het terras. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tuinmeubelen verkrijgbaar en ook het aantal stijlopties waar je uit kunt kiezen is eindeloos. Bij de wat duurdere tuinwinkels kun je een tuinset zelfs vaak personaliseren door zelf het materiaal en de afwerking te kiezen. Met deze handige tips kun je daarom bepalen welke tuinmeubelen bij jouw tuin passen. 

Moderne tuin: strakke en minimalistische vormen

Ben jij gek op een moderne stijl? Dan kun je het beste voor tuinsets kiezen die een strakke afwerking hebben. Vierkante of rechthoekige tafels passen vaak goed in een moderne tuin en als je van een industriële stijl houdt, is een zwarte tuintafel misschien wel de perfecte aanvulling op jouw tuin! Kies voor strakke, grote tuintegels in een grijze of antracietgrijze kleur en plaats plantenbakken om die strakke uitstraling voor jouw tuin te behouden.

Landelijke tuin: rieten meubelen en veel decoratie

De landelijke tuin kenmerkt zich door veel planten en rieten meubelen. Wil je een tuinset uitzoeken die bij deze stijl past, kies dan voor rieten tafels en stoelen en vul jouw tuininrichting aan met mooie landelijke decoratiematerialen. De landelijke tuin heeft vaak een ‘oude’ uitstraling dus ook vintage meubelen en accessoires passen hier goed bij.

Japanse tuin: evenwichtig en organische vormen

Steeds meer terug van weggeweest is de Japanse tuin. Dit is een specifieke tuinstijl die zich kenmerkt door organische vormen en geperfectioneerde planten en landschappen. In een Japanse tuin kom je vaak bomen, heuveltjes, waterelementen, rotsen en bruggen tegen. Leg je een vijver aan in een Japanse tuin, dan zwemmen hier meestal koi-vissen in. In een Japanse tuin is evenwicht heel belangrijk, dus alle tuinmeubelen die je hiervoor uitkiest moeten in evenwicht zijn met elkaar en niet overheersend worden in de tuin.

Engelse cottagetuin: wild en bloemrijk

De Engelsen houden van veel bloemen en planten in hun tuinen. Kies je voor een Engelse tuin, dan zijn veel planten en bloemen een must. Kies in plaats van strakke tegels voor grindpaadjes of een pad van kasseien. Dit past perfect bij de natuurlijke tuinelementen van de Engelse cottagetuin en zorgt voor die bekende, natuurlijke uitstraling. Kies daarnaast voor veel natuurlijke materialen in je tuin zoals riet en hout. Een Engelse tuin vergt wel veel onderhoud, maar zeker als je van bloemrijke tuinen houdt, is dit een ideale tuinstijl voor jou.