Welke tuinmeubelen passen bij jou?

Mooie en functionele tuinmeubelen in de tuin wilt iedereen natuurlijk, maar soms is het wel moeilijk om te bepalen welke meubelen het beste in jouw tuin passen. Om je hierbij te helpen staan in dit artikel wat dingen waar je op kunt letten bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen.

Materiaal kiezen

Welk materiaal je voor jouw tuinmeubelen kiest hangt onder andere af van waar het staat. Stel je meubelen staan constant buiten in de zon, regen en andere weersomstandigheden dan moet je er natuurlijk rekening mee houden dat je materiaal uitkiest wat hier tegen kan. Als je meubelen onder een overkapping staan hoef je hier minder rekening mee te houden. Tuintrend in Waalwijk verkoopt verschillende tuinmeubelen voor Den Bosch of Tilburg bijvoorbeeld. Hier zie je de mogelijkheden voor houten, glazen of aluminium meubelen. Houten meubelen zijn praktisch voor onder een overkapping en eventueel ook voor buiten als het hout goed behandeld is. Aluminium is het handigste buiten, omdat het goed tegen regen kan. Glazen tafels daarentegen zijn beter om onder een overkapping te zetten. Ook al kunnen deze ook goed tegen regen, ze zijn er breekbaar waardoor je kans hebt op scheuren of beschadigingen door bijvoorbeeld ijzel. Verder is het ook slim om materiaal te kiezen wat niet breekbaar is als je bijvoorbeeld huisdieren of kinderen hebt, dan kun je vervelende ongelukken makkelijker voorkomen.

Rekening houden met de functie

Misschien denk je nu wel ‘huh, verschillende functies voor tuinmeubelen?’, maar tuinmeubelen kunnen worden gekozen op wat je er graag mee zou doen. Stel je wilt uitsluitend loungen in de tuin, dan kun je het beste loungemeubels kiezen. Dus lage stoelen of een bank met een lage koffietafel. Als je aan de andere kant graag wilt kunnen eten buiten dan is het handiger om een hoge tafel te nemen waar je aan kunt zitten. Wil je beide doen dan moet je vaak meerdere meubelen aanschaffen. Bijvoorbeeld een eettafel met bijpassende stoelen en een lounge set. Stel dit neemt teveel ruimte in en past niet binnen jouw budget, dan kun je misschien eetstoelen nemen die je kunt veranderen in loungestoelen, door ze bijvoorbeeld naar achter te kunnen zetten. Deze kun je dan combineren met een klein tafeltje, of gewoon zonder tafel gebruiken.