Wat zijn de voordelen van glascoating en waarom zou je ervoor moeten kiezen?

  • 11 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

Steeds meer mensen weten wat het is: glascoating. Maar wat is het nou het voordeel hiervan en waarom zou je er voor moeten kiezen? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

Glascoating: wat is het precies?

De naam geeft het doel eigenlijk al prijs: een harde laag aan op de lak van je auto om deze te beschermen. De laag is niet letterlijk gemaakt van glas, maar hij is wel doorzichtig. Daarom heeft het de naam glascoating gekregen. Glascoating valt ook onder de categorie “lakverzegeling”.

De procedure van aanbrengen

De eerste stap die wordt gezet bij het aanbrengen van glascoating is het goed schoonmaken van de auto. Wanneer de auto niet goed schoon is kan de glascoating moeilijk hechten aan de lak. Hiervoor wordt vaak een klei gebruikt die hardnekkig vuil kan absorberen. Na het schoonmaken van de lak wordt deze grondig gepolijst. Zo wordt de bovenste laklaag geschuurd waardoor eventuele krassen verwijderd worden. Hierna wordt de lak ingevet, zo blijft de coating goed hechten. Na het aanbrengen van de coating moet deze nog even uitharden. Hierna is de lak van je auto goed bestemd tegen krassen en vuil.

De voordelen

Wat we net al genoemd hebben is de voornamelijkste reden van een glascoating: de bescherming die het met zich meebrengt tegen krassen en vuil. Maar wat zijn nog meer voordelen van het aanbrengen van glascoating? Een aantal voordelen zijn:

  • Duurzaamheid: het aanbrengen van glascoating is duurzaam, deze laag gaat daarom jarenlang mee. Ook beschermt de coating je lak tegen verschillende zuren en UV-straling;
  • Glans: in glascoating zitten zogeheten SiO2 kristallen verwerkt. Deze kristallen geven je auto een extra glans;
  • Waterafstotend: met het aanbrengen van glascoating krijg je ook het “sheeting” effect. Hiermee rolt het water van de auto af zonder te rijden. Je auto wordt dus hydrofobisch. Het schoonmaken wordt dan ook veel makkelijker.

Wil je nou glascoating toepassen op je auto? Doe die niet zelf, maar laat een expert als Legal Shine dit doen zodat jij er zeker van bent dat alles goed wordt aangebracht.