Wat zijn de voordelen van bedrijfsuitjes in de winter? 

  • 28 maart 2022
  • wetalkseo
  • 0

Een bedrijfsuitje is vaak erg leuk. Lekker samen met collega’s tijdens of na werktijd iets ondernemen en je hoofd ergens anders hebben dan bij het werk. Dat spreekt de meeste medewerkers wel aan! Plezier is dus een gegeven, maar teamuitjes en teambuildingactiviteiten zijn naast leuk ook erg effectief en nuttig. Ze bieden verschillende voordelen die erg belangrijk kunnen zijn binnen een bedrijf. Dat geldt ook voor de winteredities van teambuildingactiviteiten voor bedrijven. Daarom lees je in dit artikel wat die voordelen precies zijn. 

In de winter kan iedereen wel wat positiviteit gebruiken

Laten we even eerlijk zijn, in de wintermaanden voelen de meeste mensen zich niet heel vrolijk. De dagen zijn erg kort, het weer is niet zo goed en veel mensen hebben een tekort aan vitamine D. Dit alles is niet goed voor het humeur en dat betekent dat we wel een oppepper kunnen gebruiken. Een teambuildingdag is dan een goede uitkomst. Denk aan minigolf in Breda of een potje karten! Beiden erg leuke ideeën voor een personeelsuitje. 

Meer vertrouwen krijgen in je collega’s 

Tijdens personeelsuitjes wordt er vaak aanspraak gemaakt op elkaars vertrouwen. Wanneer de één precies denkt te weten wat het juiste antwoord is op een vraag tijdens een spel, of de ander exact weet hoe een opdracht uitgevoerd moet worden, zal de rest daar vaak op moeten vertrouwen. Dat is ook niet moeilijk, want het is maar een spelletje. Toch verandert er onbewust iets en wordt het hierdoor gemakkelijker om elkaar ook tijdens het werken te vertrouwen. Dit heeft binnen alle bedrijven een positieve invloed op het team en de werksfeer!

Er ontstaat een ontspannen sfeer!

Spanningen kunnen makkelijk ontstaan op het moment dat collega’s elkaar alleen zien in stressvolle werksituaties. Soms heeft het met de werkdruk te maken en de andere keer kan het liggen aan een conflict tussen één of meerdere werknemers. Dit hoeven geen grote problemen te zijn, maar het kan wel zorgen voor een sfeer die niet altijd even ontspannen is. Dit is voor niemand binnen het bedrijf fijn en daarom is het belangrijk om tijd aan teambuilding te besteden. Iedereen kan dan weer met frisse energie en een ontspannen gevoel aan het werk, waardoor het team weer prettig samen kan werken.