Wat zijn de grootste voordelen van naar het buitenland gaan voor je studie?

  • 20 december 2022
  • wetalkseo
  • 0

Wil jij jouw horizon verbreden en een onvergetelijke tijd beleven? Dat kan door te kiezen voor studie ervaring in het buitenland. Zo leer jij snel een nieuwe taal, cultuur en land kennen terwijl je bezig bent met je opleiding via ASSE Nederland. Door hiervoor te kiezen, heb je ook meteen een stapje voor op andere sollicitanten na het afronden van je opleiding. Lees dit artikel als je achter de andere voordelen wilt komen. Want die zijn er zeker! Veel leesplezier alvast. 

Veel werknemers vinden dit een groot pluspunt!

Uit onderzoek is gebleken dat bijna alle werkgevers het heel belangrijk vinden dat je internationale studie ervaring hebt opgedaan. Een tussenjaar of een buitenlandse studie- of stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere sollicitanten. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden sneller een baan én ze ontvangen een hoger startsalaris dan studenten zonder buitenlandervaring. Dit is natuurlijk echt een heel groot pluspunt van een studie ervaring in het buitenland. 

Een mooie ervaring in je leven

Wanneer je een stage of minor in het buitenland doet, leer je veel nieuwe mensen kennen en dat maakt het een stuk eenvoudiger om de ervaring tot een succes af te ronden. Je leert een andere manier van leven kennen en misschien vind je dit wel zo leuk dat je er wilt blijven wonen of ervaring in nog meer landen op wilt doen. Je zult na deze ervaring dus ook echt met andere ogen naar Nederland kijken. 

Extra veel zelfvertrouwen opbouwen

Niet alleen je persoonlijke communicatievaardigheden gaan omhoog. Ook gaat je zelfvertrouwen er misschien wel erg op vooruit. Je moet namelijk zoveel zelf doen en zelf ondernemer als je deze uitdaging aangaat, dat successen ervoor zorgen dat je een positiever zelfbeeld krijgt. Een hele fijne bijkomstigheid dus!