Wat kun je als bedrijf doen om afval te recyclen?

In Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan recycling. We recyclen graag en proberen zoveel mogelijk afval te verminderen. Maar wat kun je als bedrijf doen om afval te recyclen ? In dit artikel geven we je een aantal tips. Op deze manier kun je als bedrijf via een partij als Renewi bijdragen aan een beter milieu.

Scheid al je afval

Ten eerste is het zaak om ervoor te zorgen dat jij je afval scheidt. Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Als je afval goed scheidt, kun je veel beter recycling. Er zijn verschillende soorten recycling: papier, glas, plastic, metalen en restafval. Scheid je afval dus goed en zorg ervoor dat het bij het juiste container terecht komt.

Beperk de hoeveelheid verpakkingsmateriaal

Ten tweede dien je zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. We gooien vaak veel verpakkingsmateriaal weg, maar dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Probeer bijvoorbeeld je eigen tas of rugzak mee te nemen naar de supermarkt. Op deze manier hoef je geen plastic tasjes meer te gebruiken.

Gebruik hernieuwbare materialen

Verder is het slim om gebruik te maken van hernieuwbare materialen. Er zijn steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om hernieuwbare materialen te gebruiken in plaats van traditionele materialen. Het gebruik van hernieuwbare materialen is beter voor het milieu en kan uiteindelijk ook goedkoper zijn.

Stimuleer je medewerkers

Ook is het verstandig om je medewerkers te stimuleren om hun afval te recyclen. Als je medewerkers weten hoe belangrijk recycling is, zullen ze waarschijnlijk ook meer moeite doen om hun afval te recyclen. Stimuleer hen door bijvoorbeeld een aantal extra vakantiedagen te geven als ze een jaar lang elke week hun afval hebben gerecycled.

Kies voor bedrijfsmiddelen die recyclebaar zijn

Zorg er verder voor dat je bedrijfsmiddelen recyclebaar zijn. Als je bedrijfsmiddelen recyclebaar zijn, kun je ze makkelijker recyclen en hoef je minder nieuwe materialen aan te schaffen. Op deze manier draag je ook bij aan het verminderen van afval.

Als je deze tips opvolgt, kun je als bedrijf een duidelijk verschil maken in hoeveel afval er geproduceerd wordt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan uiteindelijk ook goedkoper zijn. Zo draag je op een makkelijke manier bij aan een beter milieu.