Wat kan je doen tijdens een tussenjaar?

Het maken van toekomstplannen is goed. Het is daarom ook belangrijk om goed na te denken of je een tussenjaar wilt. In een tussenjaar kan je jezelf goed ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken. Tijdens een tussenjaar zijn er een hoop dingen die jij kan gaan doen. Denk aan het volgen van highschool in Amerika of au pair worden. Lees het artikel om erachter te komen wat je kan gaan doen in een tussenjaar.

Een rondreis maken

Veel jongeren die voor een tussenjaar kiezen, omdat ze willen gaan backpacken. De wereld ontdekken zonder stress en/of afspraken waar ze naartoe moeten. Je trekt dan met jouw rugzak door een land of werelddeel. Je gaat op reis met een klein budget. Vaak is zo’n reis van lange duur en blijf je steeds maar kort op een bepaalde plek. Backpacken is een avontuurlijke manier van reizen. Als backpacker verplaats je je van plekken door te liften, te voet gaan of met het openbaar vervoer te reizen.

Een taal leren 

Door naar het buitenland te gaan, verbeter jij jouw talenkennis. Wil jij graag je engels verbeteren, dan is het misschien wat voor jou om naar highschool te gaan in Amerika of als jij graag Spaans wilt leren om voor een tijdje naar Spanje te gaan. Je leert de taal beter in het buitenland, omdat je het dan constant moet praten. In je eigen leefomgeving praat je niet snel of vaak deze talen en leer je het dus minder snel en goed. Ook maak je tijdens deze periode kennis met de lokale cultuur van het land.

Au pair worden

Houd jij van kinderen? Wil je graag naar het buitenland en vind je het interessant om nieuwe culturen te ontdekken? Dan is au pair worden echt iets voor jou! Als au pair kom je in een geheel andere omgeving. Door de communicatie die je met de kinderen hebt van het gastgezin leer je de taal snel. Je spreekt weinig tot nauwelijks jouw eigen moedertaal. Tijdens de periode dat jij au pair bent, verblijf je bij jouw gastgezin. Hierdoor maak je hun cultuur van dichtbij mee. Je ontdekt andere gerechten, andere regels en de gebruiken van de mensen in het gebied. 

Werken in het buitenland

Werken in het buitenland is een spannend avontuur. Je begint alleen aan het avontuur en moet opnieuw je leven daar opstarten. Werken in het buitenland kan jou wel een goede toekomst bieden. Werken voor internationale bedrijven met reële carrière mogelijkheden is goed voor jouw toekomst. Het is goed om jezelf te blijven uitdagen. Ook leer je tijdens deze periode een andere cultuur en andere normen en waarden. Zo ontwikkel je toch jezelf en jouw kennis.