Wat kan ik zelf doen aan mijn auto om deze te onderhouden?

  • 14 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

Onderhoud aan je auto is enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat deze ergens in de middle of nowhere kapot gaat zonder dat je weet wat er mee mis is. Er zijn best wel wat dingen die je kan doen om je auto te onderhouden. Die dingen leggen wij je uit in dit artikel.

Was regelmatig je auto

Je auto wassen is een simpele manier om deze te onderhouden. Probeer je auto eens in de 2-3 maanden een wasbeurt te geven. Maak een lekker sopje met autoshampoo en was deze goed. Breng ook nadat je je auto hebt afgespoeld een wax aan zodat deze beter beschermd is tegen krassen. Gebruik voor het schoonmaken van je velgen en het interieur van je auto wel allemaal andere sopjes.

Controleer alle vloeistoffen

Het is ook verstandig om alle vloeistoffen te controleren. Denk hierbij aan je oliepeil, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Je oliepeil en koelvloeistof kun je het beste meten door op een vlakke ondergrond te staan met een koude motor. Steek vervolgens een speciaal stokje in beide tankjes en kijk of er genoeg in zit. Als deze moeten worden bijgevuld doe dit tot de hoeveelheid die de fabrikant heeft aangewezen.

Controleer alle lampen

Alle lampen moeten natuurlijk ook gewoon werken. Controleer deze dus ook af en toe. Je voorlampen (dim- en grootlicht), knipperlicht voor en achter, remlicht en kentekenlicht moeten namelijk gewoon werken. Als je je achterlampen gaat doen zorg dan dat iemand anders je hierbij helpt. Het is namelijk moeilijk zelf te controleren. Elke lamp kan je vrij gemakkelijk zelf vervangen.

Bougie vervangen

Wanneer je auto moeite heeft met starten kan dit aan diverse dingen liggen: geen benzine, accu leeg of één of meerdere kapotte bougies. Bougies kan je bijna bij elke auto onderdelen shop bestellen. Je moet wel een speciale sleutel hebben om bougies los te maken en vast te draaien.

Heb je auto onderhoud nodig en kan je dit niet doen omdat je bijvoorbeeld een Porsche hebt (waar het onderhoud lastig voor kan zijn). Kies dan voor de Porsche reparatie van ProCar-Tilburg.