Wat je allemaal moet weten over elektrisch rijden

  • 16 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

Voordat jij de keuze maakt voor een elektrische auto zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zowel de voordelen als nadelen zijn belangrijk om vanaf te weten. Waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten bij elektrisch rijden? Met al deze informatie maak jij een weloverwogen keuze en weet je wat je ongeveer te wachten staat.

De voordelen van elektrisch rijden

Doordat een elektrische auto geen uitstoot heeft, draagt het bij aan een schonere lucht. Vooral bij gebruik in stedelijke gebieden kan het er al snel voor zorgen dat de luchtkwaliteit verbetert.

Door de elektrische aandrijving van het voertuig ervaar je het geruisloos rijden wat zorgt voor een comfortabele rit. Nog een beetje extra gemak biedt het feit dat je niet hoeft te schakelen. Wanneer je het gaspedaal indrukt, bereik je al snel de gewenste snelheid. Kortgezegd is het enige waar je over na hoeft te denken het gassen, remmen en sturen.

De verbeterde accu’s van tegenwoordig zorgen ervoor dat jij met een elektrische auto gemiddeld een reikwijdte van 300 kilometer hebt. Dit houdt in dat je na ongeveer 300 kilometer de auto weer op moet laden. Het opladen kost zo ongeveer 4 uur en met een snelle laadpaal zal dit iets minder tijd in beslag nemen.

Kosten

Naast de kosten van de aanschaf van een elektrische auto zijn de rest van de kosten gemiddeld een stuk lager dan een auto die rijdt op benzine of diesel. Een elektromotor gaat meer dan een miljoen kilometer mee en over het algemeen heeft een elektrische auto niet veel onderhoud nodig. Daarbij zijn de kosten voor het elektrisch opladen van de auto ook een stuk lager vergeleken met het tanken van brandstof.

Je kunt ook kiezen voor een elektrische auto leasen. Voor velen is deze mogelijkheid handiger gezien het kostenplaatje. Met een maandelijks bedrag rijd jij dan voor je het weet in de nieuwste elektrische auto rond zoals bijvoorbeeld de Kia EV6. Hiermee ervaar je niet alleen de voordelen van een mooie auto, maar draag je ook een steentje bij aan het milieu.