Waarvoor gebruik je een autoambulance?

  • 23 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

Tijdens een verhuizing zijn aanhangwagens heel handig. Ze worden dan gebruikt om spullen te vervoeren, maar ben jij nou op zoek naar aanhangwagens die auto’s kunnen vervoeren? Voor een autoambulance kan je bij Van Laar aanhangwagen terecht! Naast het transporteren van auto’s kan je er ook andere vervoersmiddelen mee vervoeren. Wil jij nou meer te weten krijgen over de autoambulance? Lees dan dit artikel verder voor meer informatie over het gebruiken van een autoambulance.

Wat is een autoambulance?

Een autoambulance is een aanhangwagen die auto’s kan transporteren. De autoambulance wordt door veel autobedrijven gebruikt die auto’s exporteren. De aanhangwagen is een fijne oplossing en je kan er gemakkelijk een personenwagen mee vervoeren. Het is ook ideaal wanneer er een auto aan de kant stil staat die het niet meer doet of als je een extra auto ergens mee naar toe moet nemen. Een autoambulance maakt het transporten gemakkelijker en het scheelt tijd. 

Hoe zet je een auto op de autoambulance?

Het is belangrijk dat de auto goed op de autoambulance staat. Zo voorkom je ongelukken, maar ook beschadiging aan de auto. Je kan het best de auto op vier plaatsen vastzetten met behulp van spanbanden. Haal de spanbanden door de velgen heen om zo de wielen vast te zetten aan de aanhanger. Zorg er ook voor dat de auto altijd op de handrem staat. Ga voor het rijden nog goed langs alle spanbanden en kijk na of ze wel echt goed vast zitten. Pas wel op dat je de spanbanden niet te straks vast zet. Dit kan jouw velgen namelijk beschadigen. 

Welk rijbewijs heb je voor een autoambulance nodig?

Je kan niet met elk rijbewijs alle aanhanger besturen. Dit is afhankelijk van het gewicht van jouw auto en de aanhangwagen bij elkaar. Met een rijbewijs B mag je een aanhanger besturen tot het maximale gewicht van 750 kilo. Houd hier dus rekening mee wanneer jij jouw aanhangwagen gaat beladen. De aanhangwagen en de auto mogen in totaal een maximaal gewicht hebben van 3500 kilo. Met rijbewijs B+ mag de auto met aanhangwagen dus ook met laadvermogen maximaal 4250 kilo zijn. Voor het rijbewijs BE geldt ook dat de aanhanger met laadvermogen 3500 kilo mag zijn. Kijk dus altijd van te voren goed na of jij met jouw rijbewijs de aanhanger wel mag besturen. De autoambulances hebben een minimaal laadvermogen van 2000 kg en zijn uit te breiden tot wel 3500 kg. Dit betekent dat je voor het rijden met een autoambulance een B+ of een BE rijbewijs nodig zult hebben.