Waarom zie ik strepen, lijnen of de verkeerde kleuren op mijn afdrukken?

  • 21 oktober 2022
  • wetalkseo
  • 0

Bij Refurbished Printer kan jij een kleuren laserprinter kopen van goede kwaliteit. Als je een pagina gaat afdrukken, ga je er natuurlijk vanuit dat die een goede kwaliteit levert. Het kan wel eens voorkomen dat dat niet zo is. Een printer kan soms strepen, lijnen of verkeerde kleuren afdrukken. Dit is echt zonde als het gebeurd, omdat de inkt in een printer duur is. Deze printfouten kunnen door verschillende oorzaken komen. Wat zijn die oorzaken dan?

Een vervaagde afbeelding

Een afbeeldingen afdrukken kan fout gaan als de afbeelding niet van hoge kwaliteit is. Als de afbeelding al niet van zichzelf een hoge kwaliteit heeft, kan je niet van de printer verwachten dat de printer dit wel met een hoge kwaliteit zal uitprinten. Zoek daarom dan ook verder naar een andere afbeelding. Zo verspil je ook geen onnodige printkosten. Is de afbeelding wel van goede kwaliteit en is de afbeelding niet mooi uitgeprint? Dan kan het zijn dat de toner of inkt bijna op is. Het is dan verstandig om dit te controleren. Vervang dit indien het nodig is. 

Verkleurde kleuren

Als je dit hebt, is de kans heel groot dat jouw toner of inkt op is. Bij een inkjetprinter kan het ook zo zijn dat er één kleur op is. Controleer dit dan na. Door op tijd bij te houden wanneer de inkt op is, verpest je ook geen onnodige papierkosten. Zo bespaar jij in de kosten!

Ik heb strepen en lijnen op mijn papier

Bij een inkjetprinter kan het zijn dat er strepen en lijnen op jouw papier komen. Het is dan belangrijk dat de printkop dan controleert. Er kan vuil in de printkop zitten of hij kan zelfs deels verstopt zitten. Dit wil je niet. Om deze strepen en lijnen niet meer te hebben is het handig om dit regelmatig bij te houden. Probeer de printkop altijd schoon te maken als jij lijnen en strepen ziet. Heb je last van scheve lijnen? Dan moet je even jouw printkop opnieuw uitlijnen om dit te voorkomen!