Waarom is Max Verstappen zo bekend geworden? 

Bijna iedere Nederlander kent de naam Max Verstappen. Hij is de wereldkampioen van Formule 1 2021, een prestatie die hij op vrij jonge leeftijd heeft weggezet. ‘Super Max’ is een echte volksheld geworden. Nederlanders zijn trots op de prestaties van Max Verstappen en terecht ook, want wat hij doet is heel knap. Hoe is deze volksheld nou zo bekend geworden? We vertellen het je in onderstaand artikel. 

We mogen zijn talent niet onderschatten

Dat Max al voordat hij zijn rijbewijs had meereed met de Formule 1, is iets wat veel mensen is bijgebleven. Hij heeft zijn talenten voor het eerst laten zien op de kartbaan. De techniek van de kartbaan is terug te zien in zijn rijstijl, met name de gedurfde inhaalacties is iets wat Max kenmerkt. De ouders van Max Verstappen hebben hem altijd gesteund in het proces. 

In zijn vierde levensjaar reed Max Verstappen al rond in een kart. Nu is zijn wagen een stuk groter en sneller, maar het begint bij de beheersing. Hij moet de wagen altijd onder controle hebben, dat kun je niet vroeg genoeg leren. Een race wordt niet gewonnen op het rechte stuk, maar juist in de bochten. Iedereen kan hard rechtdoor rijden, maar weinig mensen kunnen écht hard door de bocht rijden. 

De naam had hij al bij de geboorte

Max Verstappen is de zoon van Jos Verstappen en komt daarmee uit een echte racefamilie. Ook Jos Verstappen is actief geweest als coureur. Jos was dus al bekend in Nederland, vandaar dat de naam ook makkelijk blijft hangen. Max is een Nederlander en straalt dat maar al te graag uit. Zo zit hij ook in reclames van de Nederlandse winkelketen Jumbo. Jos was minder succesvol in zijn carrière als coureur, maar hij heeft wel Max succesvol getraind in zijn jeugd. Pas toen Max bij Red Bull ging rijden, heeft zijn vader een stapje terug gedaan. Jos viel op tijdens zijn carrière, maar wist niet vaak het podium te vinden. Hij had een ongelukkige start. Het heeft wel geleid tot de volledige focus naar Max en dat heeft heel goed uitgepakt, want Max staat nu aan de top. Met dezelfde inzet zou hij Hamilton voorbij kunnen groeien, want potentie heeft het jonge talent genoeg.