Waarom een natuurlijk matras?

De meesten van ons brengen acht uur per dag in bed door, dus het kiezen van een goed matras is een belangrijke beslissing. Voor een goede nachtrust is het aan te bevelen dat het matras gemaakt is van natuurlijke producten van ecologische oorsprong en dat hij voldoet aan een aantal orthopedische kenmerken. Daarom zijn natuurlijke en ecologische matrassen de beste optie voor onze rust.

Wat is een natuurlijke en ecologische matras?

De natuurlijke en ecologische matrassen zijn gemaakt met producten van natuurlijke oorsprong. Denk dan bijvoorbeeld aan een natuurlijk latex matras. In de samenstelling worden geen giftige producten of zware metalen gebruikt en bij de fabricage is er rekening mee gehouden dat de schade aan het milieu minimaal is.

Vanuit orthopedisch oogpunt moet een goede ecologische matras zich aanpassen aan de vorm van het lichaam wanneer men ligt, zodat de wervelkolom op natuurlijke wijze rust. Natuurlijke matrassen zijn hoofdzakelijk gemaakt van natuurlatex, dat uiterst elastisch en soepel is en zich perfect aanpast aan de vorm van het lichaam.

De kenmerken van een natuurlatex matras

Een natuurlatex matras heeft verschillende kenmerken en voordelen. Hieronder sommen we er een paar voor je op:

– Ze zijn sterk en zeer duurzaam;

– Ze hebben een uitstekende elasticiteit en passen zich perfect aan het lichaam aan;

– Ze bevatten geen allergenen, dus zijn ze ideaal voor mensen met allergieën of overgevoeligheid;

– Ze bevatten geen chemische stoffen, zodat ze hun natuurlijke aroma behouden;

– Ze zijn hypoallergeen;

– Hun duurzame productieproces respecteert het milieu;

– Zij maken het mogelijk gedifferentieerde comfortzones te creëren.

Ecologische voordelen van een natuurlatex matras

Natuurlijke latex matrassen zijn niet alleen goed om op te rusten, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. In vergelijking met synthetische latex matrassen die hoge concentraties olie bevatten, bieden natuurlijke latex matrassen verschillende voordelen.

Natuurlijke latex wordt gewonnen uit de hevea boom. De intensieve aanplant van deze boom stopt het broeikaseffect door CO2 om te zetten in zuurstof en levert bovendien hout op dat is geoogst volgens duurzame en fairtrade criteria. De energie die nodig is om een natuurlijk matras te produceren, ligt 90% lager dan de energie die nodig is om een synthetisch matras te produceren. Natuurlatex bevat geen chloorfluorkoolstoffen, een element dat verantwoordelijk is voor de vernietiging van de ozonlaag.

Het bevat ook geen chemische oplosmiddelen of weekmakers die mogelijk kankerverwekkend zijn. Natuurlatex matrassen bevatten geen metalen bestanddelen, zijn biologisch neutraal en dragen zo bij tot een gezonde en verkwikkende rust.