Veelgemaakte fouten bij het inrichten van tuinen

Het inrichten en het ontwerpen van de perfecte tuin is nog niet eens zo makkelijk. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je zou een tuinarchitect in kunnen huren om alles voor je te doen, maar als je dit artikel leest, zou je ook zelf een poging kunnen wagen en zelf aan de slag gaan. 

Geen mooi zicht vanuit de woning naar de tuin

Het grootste gedeelte van het jaar zit je binnen in Nederland. Vaak kan je door de ramen naar je tuin kijken en dan wil je wel dat je een mooi uitzicht hebt. Je wilt niet kijken naar een kaal terras waar het tuinmeubilair er verlaten bij staat. Je wilt liever kijken naar een mooie en groene tuin met planten van hagen-planten.nl. Kijk of het misschien mogelijk is om het terras op een andere plek in de tuin te maken. Misschien middenin de tuin of net een paar meter van het huis af? Dan heb je de mogelijkheid een border met planten dichtbij huis te creëren. Denk aan een aantal lavendelplanten of siergrassen. Heb je niet veel ruimte dan kun je ook polyester plantenbakken of cortenstalen plantenbakken gebruiken.

Maak het niet te druk

Het kan zijn dat je veel kwijt wilt in je tuin, maar niet mega veel ruimte hebt. Een buitenkeuken, overkapping, tuinset, trampoline voor je kinderen. Niet alles zal passen en je moet dus keuzes maken. Richt je bij het kiezen wat je wel en niet houdt op wat jij in je tuin wilt houden om het persoonlijk te maken. Houd je van een vuurtje stoken of van BBQ’en? Maak dan een plekje voor een goede BBQ en een vuurtafel of vuurkorf. Zoek je juist vooral rust in je tuin, omgeef je dan met veel groene planten en maak het niet te druk. 

Kies voor gevarieerde materialen

Minder kan soms meer zijn als het gaat om het inrichten van je huis of tuin. Het aanbod aan tegels, houtsoorten en planten is zo groot dat het verleidelijk kan zijn om een aantal verschillende materialen te kopen en deze bij elkaar te voegen. Het combineren van allemaal andere materialen kan er rommelig uitzien. Wanneer je wilt gaan voor meer samenhang in je tuin is het slim om niet meer dan twee verschillende materialen te kiezen. Mooi is bijvoorbeeld een lichte tegel in combinatie met een cortenstalen muur.