Tips voor het schoonmaken van je velgen

  • 2 mei 2022
  • wetalkseo
  • 0

Wanneer jij je gespaarde geld hebt besteed aan een mooie, nieuwe auto, wil je natuurlijk wel dat deze mooi blijft. Het schoonmaken is hierbij belangrijk en daarbij mogen de velgen niet vergeten worden. Om te zorgen dat ze er na een paar jaar nog als nieuw uitzien, geven we in dit artikel wat tips voor het schoonmaken van je velgen. 

Wasstraat of zelf doen? 

De wasstraat is vaak erg agressief met velgen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je velgen beschadigd raken en opnieuw gespoten moeten worden. Dat is natuurlijk zonde, zeker wanneer je de porsche velgen van MW wheels net nieuw aangeschaft hebt. Ook kunnen de kosten van het opspuiten hoog oplopen. Daarom kan het een goede keuze zijn om je velgen zelf schoon te maken. 

Voorbereiding

Wanneer je besloten hebt om jouw velgen zelf schoon te maken, is een goede voorbereiding belangrijk. Zet je auto uit het zonlicht op een koele plek. Zo zorg je ervoor dat er geen vlekken ontstaan doordat de velgen te snel opdrogen. Vervolgens zoek je alle benodigdheden bij elkaar:

  • Tuinslang of een hogedrukspuit
  • Emmer water met autoshampoo 
  • Velgenreiniger
  • Velgenborstel
  • Droogdoek
  • Handschoenen

Schoonmaken

Start met het afspuiten van de velgen met de tuinslang of de hogedrukspuit. Hiermee haal je het grove vuil van de velgen af en zo voorkom je dat loszittend vuil zorgt voor krassen. Daarna kun je met behulp van velgenreiniger de remstof van de velgen verwijderen. Laat dit enkele minuten intrekken en gebruik vervolgens een natte velgenborstel om het vuil te verwijderen. Nu pas kun je met een doek aan de slag om de velgen te wassen. Gebruik genoeg water zodat het vuil weggespoeld wordt. Als laatste stap spoel je de velgen weer schoon met water. Laat de velgen niet te lang drogen en gebruik een droogdoek, zo voorkom je vlekken. 

Finishing touch 

Als je de velgen van jouw auto extra goed wil verzorgen, kun je ervoor kiezen om nog een waxlaag aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de remstof niet meer zo goed hecht aan de velgen, waardoor de volgende wasbeurt veel makkelijker zal zijn. Ook kun je de banden nog behandelen met bandenzwart. Let hierbij wel op dat je jouw velgen niet meeneemt.