Tips voor een industrieel interieur

  • 10 maart 2022
  • wetalkseo
  • 0

Een industrieel interieur is een van de populairste soorten interieuren die er op dit moment zijn. Industrieel inrichten houdt in dat je oog hebt voor eigentijdse elementen, praktisch meubilair en voor natuurlijke materialen. Industrieel je woning inrichten kun je eigenlijk in twee woorden samenvatten: praktisch én modern! De mogelijkheden die er zijn om een interieur een industriële uitstraling te geven, zijn gelukkig groot. Maar hoe pak je dit precies aan? Onderstaande tips, afkomstig van professionele experts zoals Epoxy Studio, gaan je helpen om jouw woning of je bedrijfspand een eigentijdse, industriële uitstraling te geven!

Kies voor een strakke epoxy eettafel

In industriële interieurs wordt gebruikgemaakt van diverse materiaalsoorten. Vooral robuuste, strakke en eenvoudige grondstoffen doen het goed. Ga je echt voor een industriële stijl, overweeg dan een epoxy eettafel of salontafel van Epoxy Studio aan te schaffen. Epoxy tafels hebben een houten tafelblad, dat prachtig afgewerkt is met een kleurrijke (of houtachtige) afwerklaag. Hierdoor ziet de tafel van Epoxy Studio er uniek, luxueus en lekker modern uit. Een prima item dus om te gebruiken in een industrieel interieur!

Maak gebruik van ruwe materialen in je interieur

Typerend voor industriële interieurs is naast een epoxy tafel van Epoxy Studio ook het gebruik van diverse ruwe materialen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld grote robuuste stenen vazen, een betonvloer, hout en metaal. Deze materialen geven je huis een stoere, praktische en robuuste uitstraling. En dat is precies een van de belangrijkste kenmerken van industriële woonstijlen.

Ga voor minimalistische meubelstukken

In een industrieel interieur is het meubilair over het algemeen minimalistisch, strak en gemaakt van natuurlijke materialen. Kies voor praktische meubels en spullen, zonder al te veel opsmuk en details. Industriële ontwerpen zijn vooral praktisch in elkaar gezet, zonder al te veel versierselen en kunstgrepen.

Ga je schilderen? Zorg dan voor een sobere verfkleur

Heb je plannen om thuis de muren, het plafond of misschien wel een tafel te schilderen? Kies dan voor sobere, niet al te fleurige kleuren. Goede kleuren zijn wit, lichtgrijs, zwart en bruin. Veel mensen hebben een soort vooroordeel over dit soort kleuren, omdat ze ‘saai’ zouden zijn. In een industrieel interieur geldt dat niet en vormen juist dit soort kleuren de basis van de industriële sfeer.