Tips om de carwrap zo goed mogelijk te onderhouden

Wanneer je jouw auto hebt laten wrappen, wil je natuurlijk dat dit er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien. De auto is namelijk wel jouw persoonlijke visitekaartje. Vakkundige montage en afwerking die jij bijvoorbeeld kunt verwachten bij een carwrap van Signwrap zijn essentieel. Wat jij zelf nog kunt doen op de carwrap van Signwrap zo mooi mogelijk te houden, lees je in dit artikel! 

Houd de auto goed schoon!

Ten eerste is het van belang op de auto na het wrappen zo nu en dan goed schoon te maken. Dit moet je niet in de wasstraat doen, maar gewoon zelf met water en sop. De harde borstels van de wasstraat zijn namelijk helemaal niet goed voor de carwrap. Wanneer je het schoonmaken helemaal goed aan wilt pakken, kun je kiezen voor speciale schoonmaakmiddelen. Wanneer je ervoor kiest om een hogedrukspuit te gebruiken bij het schoonmaken, moet je de watertemperatuur niet hoger dan 60 graden laten worden. 

Parkeer de auto zo vaak mogelijk overdekt

Als de auto heel vaak wordt blootgesteld aan hevige regenbuien, fel zonlicht en bladval kan de carwrap er lelijk uit gaan zien. Signwrap raadt aan om de auto als dat mogelijk is overdekt te zetten. Wanneer dat niet kan, zou je de auto in de schaduw kunnen zetten. Zo wordt de blootstelling aan UV stralen zoveel mogelijk vermeden. 

Haal kleine beschadigingen meteen weg

Wanneer er na een tijdje kleine krasjes ontstaan op de carwrap dan kun je deze meteen zelf verwijderen. Dit kan door de wrapping licht te verwarmen met een föhn. Zo zullen de krasjes vanzelf verdwijnen. Soms is het zelfs al voldoende om de auto voor korte tijd in de zon te zetten, let er hierbij op dat je het voertuig niet te lang laat staan.