Tips bij het inrichten van een kleine tuin

Wanneer je een kleine tuin hebt, kan dit heel gezellig en knus zijn, maar het kan ook zijn dat je het lastig vindt om dit goed in te richten. Je moet ook op de temperatuur letten waar de tuin tegen moet kunnen, voor najaarsonderhoud voor uw tuin kun je terecht bij RR Tuin & Design. Wanneer je rekening houdt met deze tips, zal je veel ruimte besparen en zal de tuin er toch sfeervol uit komen te zien! Veel leesplezier.

Gebruik geen donkere kleuren

Het is bij een kleine tuin een goed idee om de schuttingen zo licht mogelijk te houden. Dit zorgt voor een optisch grotere tuin. Vaak wordt er voor de kleur wit gekozen, dit is makkelijk te combineren met andere materialen. Ook zijn beige, lichtgrijs en camel mooie kleuren om te gebruiken als hoofdkleur in de tuin. 

Wat voor beplanting kies je?

Kies in een wat kleinere tuin voor planten die langzaam groeien of voor wat kleinere planten met grote bladeren. Veel kleine planten benadrukken dat de tuin klein is, plaats er dus niet al te veel. Zet bijvoorbeeld klimplanten neer, zoals de passiebloem, klimop of klimrozen.

Grote of kleine tegels?

Wanneer je tegels gaat uitzoeken, is het belangrijk om te kiezen voor grote tegels. Grote tegels zorgen er namelijk voor dat de tuin ruimtelijk en rustiger lijkt. Wanneer je voor kleine tegels kiest, wordt de tuin juist heel druk en rommelig waardoor hij er nog kleiner uitziet en dat wil je natuurlijk niet hebben. RR Tuin & Design kan jou goed advies geven over wat voor tegels het mooiste zullen staan in jouw tuin. 

Het begrip ‘verticaal tuinieren’

Verticaal tuinieren is iets wat je steeds vaker hoort als het gaat over kleine tuinen. Verticaal tuinieren is een goede oplossing wanneer je een kleine tuin hebt. Bij verticaal tuinieren worden planten vaak geplaatst in potten en aan de muren. Zo leven je op de grond geen ruimte in, maar heb je wel een vrolijke en mooie tuin met bloemen en planten. Ideaal dus voor wanneer je een kleine tuin hebt en toch planten en bloemen wilt toevoegen.