Op uitwisseling naar Argentinië?

  • 16 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

Je wilt al heel lang op uitwisseling, maar je weet dat een Amerikaanse highschool niks voor jou is? Probeer het dan een stuk zuidelijker! Je hoort niet heel veel over uitwisselingen met Argentinië maar wel altijd hele goede verhalen over het land! Ga jij de uitdaging met ons aan? Ga dan met  YFU op uitwisseling voor een onvergetelijke buitenland ervaring.

Argentinië

Het land telt 45,5 miljoen inwoners, een stuk meer dan Nederland zou je zeggen. Waar wij met 16 tot 17 miljoen mensen op ongeveer 41.500 km2 rondlopen, mogen ze in Argentinië maar liefst 2.780.400 km2 verdelen. Het is een bijzonder groot land met een ruime variëteit aan landschap. Zo kun je er gletsjers, stranden, jungles en bergen vinden. De moedertaal is Spaans en de hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. Je moet alleen je euro’s nog even omwisselen voor de Argentijnse Peso en dan kun je zo aan de slag!

Verschillende programma’s

Je hebt een ruim aanbod aan verschillende programma’s die je kunt volgen. Zo heb je verschillende programma’s op een middelbare school waaronder een sportprogramma! De leeftijd waarin je kunt deelnemen is van 14 tot en met 18 bij dit specifieke programma. Je kunt er ook voor kiezen om te starten bij een college. Hier is de toetredingsleeftijd ook iets hoger, namelijk 16 tot en met 19 jaar. Je hebt de keuzes tussen 5 en 10 maanden. De vanafprijs is wel slikken, namelijk €8.100. Hier krijg je natuurlijk wel een geweldige ervaring voor terug.

Argentijnse cultuur

Argentinië heeft een authentieke cultuur, dit is enorm terug te vinden in de keuken. Ze hebben internationale invloeden vanuit Italië en Spanje. De Argentijnse keuken staat bekend om haar rundvlees, dat nergens anders zo mals en smaakvol is.

Argentijns onderwijs

Het onderwijs is heel anders geregeld dan wat wij gewend zijn. Zo is de start van het onderwijs daar in februari en eindigt dit in december. In juli en augustus hebben ze twee weken winterstop en in januari hebben ze zomervakantie; dit is dus precies omgekeerd bij ons.

Amerika

Mocht zo’n authentieke cultuur nou niks voor jou zijn en beleef je liever de echte Amerikaanse highschoolspirit? Kijk dan even hier en wie weet zit jij binnenkort in een echt Amerikaans klaslokaal!