Meer groen in je tuin op deze manier

Sommige mensen moeten er helemaal niks van weten en hebben er geen tijd voor over, terwijl anderen niets liever doen en er graag veel vrije uurtjes in steken. Tuinieren.

Sommige mensen gooien graag hun hele tuin vol met tegels en zetten een paar losse plantenbakken neer, maar de echte tuiniers zien het liefst zo min mogelijk tegels. Hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat jij meer groen in je tuin krijgt, zodat jij helemaal je gang kunt gaan en jij je vrije uurtjes weer kunt gaan vullen.

Een natuurlijke overkapping

Het is tegenwoordig bijna uit iedere achtertuin niet meer weg te denken, een overkapping waar je onder kunt zitten tegen de felle zon of wanneer het regent. Je kunt er voor kiezen om deze volledig te laten begroeien door rozen of een klimop en om gras op het dak te leggen. Dit is ook nog eens goed voor de afwatering van de water op je dak. Wil je niet zo’n donkere houten overkapping in de tuin? Dan kun je ook bomen kopen die naar elkaar toegroeien en op deze manier een groene overkapping vormen. Deze is dan niet waterdicht, maar beschermt je wel tegen de felle zon.

Geen tegel meer te zien?

Wil je zo veel mogelijk groen in je tuin en wil je eigenlijk geen hout of steen meer zien? Kies dan voor gras, dit is goed voor de afwatering. Wil je zonder natte voeten door de tuin wanneer het regent? Maak dan een soort pad door het gras. Kies ook voor een klimop in plaats van een schutting. Deze moet je zo af en toe snoeien wanneer deze te ver je tuin in komt, daarom is het goed om dit met je buren af te spreken, omdat dit natuurlijk aan de andere kant ook gebeurt. Wil je toch een terras? Dan kun je kiezen voor hout, dit geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin en dit past mooi bij de rest van al je planten.