Luxe ontbijtje op bed verzorgen? Zó doe je dat

Het is op z’n tijd best leuk om uit te pakken met een ontbijtje op bed! Als je het doet, doe het dan meteen goed. Pak helemaal uit. Een luxe ontbijtje op bed is namelijk pas echt een feest. Tips nodig voor de bereiding ervan? Lees dan gauw verder.

Koffie

Het ontbijtje draait niet enkel om het eten, maar ook om het drinken. En het belangrijkste onderdeel hiervan? Dat is natuurlijk de koffie. Maak een overheerlijk kopje koffie om bij het geheel te serveren. Een zwarte koffie is een optie, maar misschien is een cappuccino nog wel een beter idee. Dit kun jij het best bepalen. Een tip: gebruik koffiecups om voor gemak te gaan, want je moet immers veel onderdelen bereiden in een korte tijd. En hoewel we koffie hier als eerst benoemen, moet je het natuurlijk pas als laatst klaarmaken, om te voorkomen dat het koud wordt!

Sapje

Vind je enkel koffie niet voldoende? Dan kun je ook voor sap gaan, zoals jus d’orange. Een ware klassieker! Als je er de tijd voor hebt, kun je het zelfs vers persen. Geen zin in sinaasappelsap? Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Maak een sapje of smoothie met aardbeien, appel, bosbessen of peer. Om maar iets te noemen. In de supermarkt kun je trouwens ook gewoon goede kant-en-klare sapjes vinden, mocht dat handiger zijn.

Croissants

Goed, we gaan door naar het eten. Waar we direct aan denken? Croissantjes! Warm ze idealiter nog even op in de oven, voor een ultieme smaakbeleving. Haal ze vers bij de bakker, dat is nog zo’n goede keuze om te maken. Al valt er stiekem ook wel iets te zeggen voor croissantdeeg dat je zelf in de oven kunt stoppen, waar je nog snel een plak kaas tussen kunt doen. Het is maar net waar je zin in hebt!

Kleine broodjes

Naast de croissantjes kun je kiezen voor kleine broodjes of bolletjes. Leg ze gezellig neer op een schaaltje of bordje. Hoe meer verschillend de broodjes eruitzien, hoe beter. Denk aan een broodje met maanzaad, eentje met sesamzaad en eentje zonder pitjes.

Beleg

Ga je de broodjes kaal opeten? Precies: er is nog beleg nodig. Van hartig beleg tot zoet beleg, ga ook hier weer na waar de voorkeur naar uitgaat. En maak er iets moois van op het dienblad dat je meebrengt naar het bed. Leg plakjes kaas of vlees bijvoorbeeld sierlijk neer op een bordje. Het oog wil ook wat!

Fruit

Wil je het ontbijtje wat gezonder maken? Snijd dan fruit in stukjes en maak hier een bakje van klaar. Je raadt het al: ook hier kun je weer voor een combinatie van verschillende fruitsoorten gaan, voor een sierlijk geheel. Optioneel kun je er nog wat yoghurt bij serveren, evenals muesli.

Details

Tot slot: de details. We hadden het hierboven al over een dienblad. Kies een mooie variant, van hout bijvoorbeeld. Gebruik het mooiste serviesgoed bij de samenstelling. En breng servetten mee, want er wordt al gauw geknoeid bij eten in bed. Eet smakelijk!