Kan je een verse pizza invriezen

  • 10 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

Wanneer jij zelf pizza maakt of koopt, kan het zijn dat je pizza overhoudt omdat je al vol zit. Als je zelf de pizza maakt, kan je hier natuurlijk rekening mee houden. Bij Monte Pizza Crust kan jij pizza producten kopen op maat. Het is natuurlijk zonde om de pizza weg te gooien, maar is het mogelijk om een afgebakken pizza te bewaren en later nog op te eten? Lees het artikel verder om erachter te komen!

Een pizza bewaren 

Wil je een pizza bewaren, dan kan dat op verschillende manieren. Dit hangt wel af van wat voor soort pizza je hebt. Is het een diepvriespizza? Dan kan je die natuurlijk langer bewaren dan een verse pizza. Heb je pizza’s die nog niet afgebakken zijn, dan moet je goed letten op de houdbaarheidsdatum van de pizza. Je kent het vast wel, dat je al vol zit van de afgebakken pizza, maar nog stukjes pizza over hebt. Het is natuurlijk zonde om deze stukjes pizza weg te gooien. Een pizza die al afgebakken is, kan je nog prima bewaren. De overgebleven stukjes pizza hoeven dus niet gelijk de prullenbak in. Een afgebakken pizza kan je één tot twee dagen bewaren in de koelkast. Het is wel belangrijk dat je hem zo snel mogelijk in de koelkast of diepvries legt. Je kan de afgebakken pizza namelijk ook bewaren in de diepvries. In de diepvries kan je de pizza twee tot drie maanden bewaren. Dek de pizza wel goed af met een folie. Een diepvriespizza kan je dus het langst bewaren. Houd wel de datum van de diepvriespizza in de gaten. 

Een verse pizza bewaren

Verse pizza kan je in de supermarkt kopen. Deze pizza’s zijn alleen niet geschikt om in te vriezen. Houd dus altijd de houdbaarheidsdatum in de gaten. Eén tot twee dagen na de vervaldatum kan je de pizza nog eten. Er wordt wel aangeraden om goed te kijken, ruiken en proeven voordat je de pizza opeet. 

Een zelfgemaakte pizza bewaren

Een zelfgemaakte pizza kan je in de diepvries en koelkast bewaren. Let wel goed op welke ingrediënten op de pizza zitten. Rauwe vis of vlees moet je niet te lang bewaren, want dan wordt de houdbaarheid vanzelf minder. Kijk ook altijd na wat de houdbaarheidsdatum is van de verse ingrediënten die op de pizza zitten.