Je nagels thuis zelf doen

Veel mensen vinden het heel fijn en heel erg leuk om een keer in de zoveel tijd naar de nagelsalon te gaan en hun nagels te laten verzorgen. Echter zit daar wel een nadeel aan. Het laten doen van je nagellak in een nagelsalon kan namelijk best wel aan de prijzige kant zijn. Zeker als je iedere keer gel wilt laten zetten. Gelukkig is daar een oplossing voor. Steeds meer mensen kopen namelijk zelf de benodigdheden voor het zetten van mooie nagels, zoals onder andere een gel nagel set. Hierdoor hoeven zij niet elke drie tot vier weken naar de salon om daar vervolgens weer een euro of vijftig uit te geven, maar kunnen ze het zelf doen vanuit huis.

Verschillende soorten nagellak

Er is niet enkel en alleen maar een soort nagellak. Er zijn natuurlijk duizenden verschillende kleuren nagellak die je kunt kopen in de winkels, maar ook de soort nagellak verschilt. En elk van deze soort nagellak heeft weer een andere functie en zijn weer voor iets anders bedoeld en ontworpen. Deze soorten hebben we voor jou op een rijtje gezet met de daarbij horende functie. Zo kan ook jij zelf thuis je nagels doen en hoef je daarvoor niet meer de deur uit en scheelt het jou bergen met geld.

Basislak om je nagels te beschermen

Een nagellak die veel mensen overslaan of vergeten is de basecoat. Dit is echter best wel een belangrijke soort nagellak. Deze nagellak is er namelijk voor gemaakt om jouw nagels te beschermen. Als jij een basecoat op doet dan wordt er voorkomen dat je nagels de kleur van de nagellak opnemen. Misschien heb jij zelf ook wel eens gehad dat je een felle kleur had opgedaan, zoals bijvoorbeeld rood en dat je nagels na het eraf halen van de lak nog steeds een beetje roos waren. De basecoat zorgt er dus voor dat dit niet kan gebeuren.

Het kleurtje voor op je nagels

De meest bekende soort nagellak is natuurlijk de normale nagellak. Dit is het kleurtje dat je op je nagels doet. Vroeger waren er nog maar een aantal kleuren en droeg iedereen vrijwel dezelfde kleuren, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Er zijn nu zo veel verschillende soorten kleuren te krijgen in de winkels dat het vaak moeilijk is om te kiezen. Het is daarom ook slim om te kijken naar de kleuren kleding die jij in je kast hebt hangen. Je kunt dan je nagellak kleuren daar op afstemmen zodat deze goed bij elkaar passen.

Topcoat voor versteviging en nagelolie voor verzorging

Nadat je de gekleurde nagellak hebt aangebracht en deze is uitgehard, is het tijd om de topcoat aan te brengen. Deze laag zorgt ervoor dat je nagellak extra lang blijft zitten en voorkomt dat deze na een paar dagen al gaat vervagen of afbrokkelen. Nog iets wat niet onbelangrijk is is het aanbrengen van nagelolie. Deze olie verzorgt je nagelriemen en voorkomt dat deze uitdrogen. Verder moet je natuurlijk ook niet vergeten om je handen goed in te vetten met een crème, omdat ze er dan veel verzorgder uitzien en dit voor jou zelf natuurlijk ook een stuk fijner is.