Is een infrarood paneel duurzaam?

Een infrarood paneel is een van de moderne technologische uitvindingen die steeds populairder wordt. Het verwarmingspaneel is een alternatief voor traditionele radiatoren. Nu de brandstof-, energie en stookoliekosten continu stijgen, wordt de vraag naar goedkopere verwarmingsoplossingen steeds groter.

 

Het infrarood paneel past uitstekend in elk interieur

 

Het verwarmingspaneel kan overal in de kamer geplaatst worden: op de vloer, aan het plafond of tegen de muur. Aan het plafond installeren geeft veel vrijheid geeft bij het interieurontwerp. Het paneel heeft niet alleen een verwarmingsfunctie, maar past ook perfect in moderne trends en stijlen. Dankzij zijn uitstraling heeft het een aantrekkelijk effect op het interieur van ruimtes. Er is een ruime keuze aan apparaten. Ze kunnen van metaal, glas of keramiek gemaakt zijn, en de vorm hebben van een spiegel of een schilderij.

 

De straling van het infrarood paneel is veilig

 

Infraroodstraling wordt al jaren gebruikt en is volkomen veilig voor de mens. Anders dan bij traditionele verwarmingsoplossingen, zal je kind zich niet eraan kunnen verbranden. Het verwarmingspaneel werkt net als de zon. Het produceert elektromagnetische golven die het oppervlak verwarmen. Daarom zijn alle oppervlakken, zoals objecten, vloeren, muren en mensen, warmtedragers. De warmte verspreidt zich gelijkmatig en de waargenomen temperatuur is hoger dan de werkelijke. Dit heeft invloed op de kosten. De investering verdient zich in maximaal drie jaar terug en de rekeningen zijn aanzienlijk lager.

 

Voordelen voor reumapatiënten

 

Het systeem is prima aan te sluiten op fotovoltaïsche cellen en wordt daardoor een hernieuwbare energiebron, die de kosten verder verlaagt. Deze oplossing zal worden gewaardeerd door mensen met een allergie, omdat in zo’n verwarmd appartement de kans op stof minder groot is. De luchtbeweging is namelijk beperkt. Bovendien wordt de lucht niet gedroogd, zoals bij standaard radiatoren wel het geval is. Infrarode verwarmingsplaten stimuleren het immuunsysteem en verbeteren het welzijn van reumapatiënten.

 

Perfect voor nieuwe en goed geïsoleerde panden

Overweeg je dit moderne verwarmingssysteem aan te schaffen, dan is het wel raadzaam om rekening te houden met een paar factoren. Zo zijn de technische staat van het gebouw en de isolatie ervan erg belangrijk. In nieuwe en goed geïsoleerde gebouwen is de installatie van een infrarood paneel het voordeligst. In oudere gebouwen is het beter te kiezen voor traditionele verwarmingsmethoden. Natuurlijk kun je infrarood-elektrische kachels gewoon heel goed gebruiken in ruimtes zoals kantoren, winkels of kleuterscholen.