Hoe weet je of jouw afvoer verstopt is?

  • 10 maart 2022
  • wetalkseo
  • 0

Vrijwel iedereen die gebruik maakt van een wc of douche heeft wel een last gehad van een verstopte afvoer. Het fijnste is natuurlijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zo voorkom je ook nare geurtjes. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een verstopping voorkomt? En hoe los je dit welbekende probleem op? Lees dit artikel verder om dit probleem op te lossen. Ook kun je ervoor kiezen om de ontstoppingsdienst van DG-Riooltechniek in te schakelen!

Hoe herken je een verstopte afvoer?

Een verstopte afvoer kan je gemakkelijk herkennen. Dit probleem merk je al snel door gebruik te maken van een paar van jouw zintuigen: zicht, reuk en gehoor. Bij een verstopping ruik je vaak een vieze rioollucht. Natuurlijk kun je een beginnende verstopping ook gewoon zien. Je kan gemakkelijk aantonen wanneer het water niet meer goed doorstroomt. Ook kun je een verstopte afvoer herkennen aan het borrelde geluid uit de gootsteen. Herken je een van deze dingen? Houd dan goed je afvoer in de gaten!

Hoe voorkom je dit probleem?

Je wilt dit probleem natuurlijk voorkomen. Het brengt veel extra werk en tijd met zich mee. Daarom is goed om dit probleem zo goed mogelijk te voorkomen. Door iets te voorkomen wilt het niet zeggen dat je er nooit meer last van zult hebben, maar door deze ultieme tip zal jij weinig tot geen last hebben van dit probleem. Om te beginnen is het al belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle etensresten van de borden afhaalt als je de vaatwasser aan wilt zetten. Voorkom vetten door de afvoer. Probeer ook zo min mogelijk onnodig wc-papier te gebruiken. Spoel ook geen maandverband of tampons door de wc. Deze producten zorgen ervoor dat jouw afvoer verstopt raakt. Ook is het belangrijk om de doucheputjes en de wasbak putjes schoon te houden. Verwijder na gebruik van de douche altijd de haren die in het putdekseltje zitten. Doe dit ook bij je wasbak. Haren zijn een van de grootste problemen waarom een afvoer verstopt raakt. 

Onderhoud je afvoer goed

Een goed onderhoud is het halve werk. Dit scheelt jou een hoop ellende en werk. Door regelmatig de boel schoon te houden, voorkom je verstoppingen. Vergeet niet dat het belangrijk is om de doucheputjes, vaatwasser en wasbak regelmatig grondig schoon te maken en bij te houden. Spoel om de paar weken wat soda door de afvoer, want zo zorg jij ervoor dat jouw afvoer goed blijft doorlopen en jij geen last krijgt van nare geurtjes