Hoe vergroot een makelaar de waarde van jouw woning?

Je hebt niet per se een makelaar nodig op het moment dat je jouw huis wilt verkopen. Dit kun je denken op het moment dat je jouw woning te koop gaat zetten. Het voordeel van alles zelf doen, is dat je kosten bespaart. Het bespaart dus op de kosten voor een makelaar, maar het biedt tegelijkertijd ook onzekerheden en juridische uitdagingen. Om je te helpen jouw keuzes te overwegen, leggen we je in dit artikel uit welke voordelen het inzetten van een makelaar zoals de huizenbemiddelaar in Zundert met zich meebrengt. Lees snel verder!

Je hebt extra tijd voor andere dingen

Het ontvangen van mensen tijdens een bezichtiging, het maken van foto’s van de woning en de woning online te koop aanbieden. Dit zijn allemaal zaken die erg veel tijd kosten en deze tijd kun je misschien ook wel hard nodig hebben om andere dingen te regelen. Denk aan het zoeken naar een nieuwe woning of het kopen van meubels voor het nieuwe huis. Daarnaast wil je het liefste een zo groot mogelijke doelgroep bereiken, dus zul je zelf aan de slag moeten om een advertentie te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Marktplaats. Op het moment dat jij jouw huis nu te koop zet, kunnen er wel tientallen mensen reageren. Hoe gunstig de huidige woningmarkt ook is, het hele proces zal daardoor meer tijd in beslag nemen dan van tevoren gedacht. 

Een makelaar inschakelen is een investering

De makelaar is een specialist op het gebied van huizen verkopen. Hij of zij weet precies waar op gefocust moet worden bij het verkopen van een woning om een zo hoog mogelijke prijs te kunnen krijgen aan het einde van de streep. Zo kan een makelaar jouw woning op een onderscheidende manier in de markt presenteren en zal je een zo hoog mogelijk bod ontvangen. Een goede makelaar is dus een investering en levert geld op! 

Je hebt minder stress

Naast dat je woning voor een hogere prijs verkocht wordt en je meer tijd voor andere dingen over hebt, ervaar je ook minder stress tijdens de hele verhuisperiode als je een makelaar inschakelt. Het verkopen van een woning kan namelijk veel stress geven. Het is een juridische handeling waar rechten en plichten bij komen kijken. Dat betekent dat zowel de koper als de verkoper verschillende rechten hebben en hier moet je allemaal rekening mee houden.