Hoe merk ik dat ik m’n baan niet meer leuk vind?

Wanneer jij jouw werk niet meer zo leuk vindt als voorheen, dan kun je dat vaak aan een aantal dingen herkennen. Sommige signalen zijn erg duidelijk, zoals geen zin hebben om naar het werk te gaan, maar er zijn ook minder opvallende signalen die kunnen aangeven dat jij geen plezier meer hebt in jouw werk. Er zijn aardig wat redenen die mensen ertoe kunnen zetten om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. In deze tekst gaan wij het hebben over de signalen die aan kunnen geven dat jij jouw baan niet meer leuk vindt. Door goed te letten op de signalen, voorkom jij dat jij onnodig lang ongelukkig bent op jouw werk en tijdig kunt gaan zoeken naar nieuwe vacatures in Amsterdam.

Niet meer trots op je werk

Wanneer je merkt dat je niet meer trots bent om te vertellen wat voor werk jij doet, kan dit een signaal zijn dat jij jouw werk minder leuk vindt dan voorheen. Als iemand aan jouw vraagt wat jouw baan is, vertel jij hier dan met plezier over of sla jij het onderwerp maar al te graag voer? Op het moment dat jij niet graag meer vertelt over jouw werk en het onderwerp liever vermijdt dan over praat, is het misschien tijd om je af te vragen of jij nog wel van je werk houdt. Vraag bij jezelf af waar jij wél gelukkig van wordt en waar jij wel graag tijd aan besteedt. 

Veel energie kwijt

Het is niet heel gek dat je na een lange dag werken moe bent. De hele dag concentreren op je werk kost immers energie. Op het moment dat je werk veel meer energie kost dan voorheen, kan dit een signaal zijn dat je niet de juiste baan hebt. Voor sommige mensen voelt werken niet eens als werken, omdat zij plezier halen uit dat wat zij doen. Dit gevoel kun jij ook terugkrijgen, door een nieuwe baan te vinden die goed bij jou past. Hiervoor kun je kijken naar vacatures in de buurt die aansluiten bij jouw energiegevers.

Je talenten gaan verloren

Op het werk wil je dat jouw talenten worden benut. Je wilt iets doen dat bij jou past, waar jij plezier uithaalt en wat jij goed kan. Als een baan jou niet de ruimte geeft om je talenten in te zetten, dan kan dit frustrerend zijn. Bovendien is het niet heel aantrekkelijk om werk uit te voeren dat eigenlijk niet aansluit op jouw talenten en vaardigheden. Door jouw talenten volledig in te kunnen zetten en goed te kunnen benutten, kun jij jezelf verder ontwikkelen. Wanneer jij jouw talenten niet volledig benut bij jouw werk, kan het misschien een goed moment zijn om op zoek te gaan naar iets nieuws.

Je hebt geen zin in je werk

Eén van de meest opvallende en duidelijkste signalen die jij jezelf kunt geven, is het naar het werk gaan met tegenzin. Als je meer en meer tegenzin hebt bij het klaarmaken en het vertrekken voor je werk, dan is dit een signaal dat jij niet de juiste baan hebt. Het is dan tijd om voor iets nieuws te gaan kijken. Iedereen heeft weleens last van tegenzin in werk, maar als je hier iedere dag last van hebt, dan is dit een teken dat jij niet op jouw plek zit.