Hoe maak je grondig jouw vloer schoon?

  • 5 oktober 2022
  • wetalkseo
  • 0

Iets wat jij eens in de zoveel tijd moet doen, is jouw vloer grondig schoonmaken. Hoe jij jouw vloer moet schoonmaken is ook afhankelijk van het materiaal. De manier verschilt dus per type vloer. In dit artikel leggen wij jou uit hoe je het beste jouw vloer kan schoonmaken. Wil je jouw vloer nu schoon laten maken door een gespecialiseerd bedrijf zoals ‘’Actie schoonmaak’’? Dan kan dat ook. Zij verzorgen jouw vloer na de schoonmaak behandeling en zo weet jij zeker dat jouw vloer weer helemaal schoon is.

Een houten vloer schoonmaken

Het schoonmaken van een houten vloer is niet moeilijk. Het is wel noodzakelijk dat het gebeurd. Als je het goed onderhoud, gaat de vloer ook langer mee. Dat is fijn. Door de schoonmaak laat je jouw vloer ook weer helemaal glanzen. Het is ook belangrijk dat je dagelijks de vloer stofzuigt. Er komt altijd wel vuil op de vloer, zonder dat je het zelf door hebt. Door het vuil kunnen er krassen en slijtage plekken ontstaan. Je wilt niet een beschadigde vloer hebben. Houd dit daarom goed bij. Naast het stofzuigen is het ook belangrijk dat jij met regelmaat de vloer goed dweilt. Pas wel op met welk schoonmaakmiddelen je te werk gaat. Niet alle middelen zijn geschikt voor een houten vloer. Let hier daarom goed op. Gebruik ook nooit te veel water. Te veel water kan ervoor zorgen dat er schade ontstaat. Wring de dweil voor gebruik altijd goed uit. 

Laminaat schoonmaken

Veel woningen hebben een laminaten vloer. Dit is makkelijk schoon te maken. Met stofzuigen maak je het laminaat al heel goed schoon. Als je het laminaat wilt dweilen, heb je een mengsel van water en schoonmaakazijn nodig. Dit is al voldoende om het laminaat schoon te krijgen. Een laminaten vloer hoef je minder vaak te dweilen dan een houten vloer. Het is wel belangrijk dat je bij laminaat ook niet teveel water gebruikt. Laat de vloer na het dweilen goed opdrogen. Loop er pas weer overheen wanneer de vloer helemaal opgedroogd is. 

Granieten, natuursteen en marmeren vloeren schoonmaken

Een granieten vloer moet je regelmatig stofzuigen. Je kan de vloer het beste dweilen met een sopje heet water en groene zeep. Gebruik ook hier zo min mogelijk water. Een natuurstenen vloer moet je vaak stofzuigen. Bij het schoonmaken van een natuurstenen vloer moet je voorzichtig zijn. Je maakt snel krassen. Om er zeker van te zijn dat jij de vloer niet aantast, kan je het beste een speciale reiniger aanschaffen die gemaakt is om een natuurstenen vloer schoon te maken. Daarnaast is marmer ook makkelijk schoon te maken. Je moet het wel regelmatig schoonmaken. Doe dit door middel van zeep en lauw water. Gebruik hiervoor een zacht doek. Zo voorkom je krassen op jouw mooie marmeren vloer.