Hoe een midlifecrisis iemand totaal kan veranderen

Gemiddeld ervaren één op de vier Nederlanders een midlifecrisis, velen denken dat alleen mannen hier het slachtoffer van zijn maar ook vrouwen kunnen in een midlifecrisis terecht komen. Maar wat doet zo’n crisis met iemand? Gaan echt alle mannen ineens motorrijdend hun gevoel van vrijheid tegemoet, gaan ze vissen of samen met zijn beste vrienden touren op een e-chopper

Een radicale verandering

Een van de kenmerken is het drastisch omgooien van het roer. Hoe zou je er zelf mee omgaan wanneer je partner ineens een dure auto of horloge koopt, zichzelf aanmeldt bij een motorclub of alleen nog maar zelfverbouwde groente gaat eten? Dit kan in sommige gevallen zwaar wegen op de relatie. Zo kan de partner vaak slecht omgaan met deze grote veranderingen. 

Het aanschaffen van een auto of motor

Kenmerkend voor een man in zijn midlifecrisis is het aanschaffen van duur speelgoed. Dit komt voort uit de psychologie. Een dure auto of motor staan vaak voor jeugdigheid, succes en macht. Iets wat elke man maar al te graag uitstraalt tijdens zijn midlifecrisis. Overigens tellen andere dure uitgaven ook. Veel geld investeren in een hobby is niet geks voor een man met een midlifecrisis. Dit komt voornamelijk voort uit de gedachte: “Dit is iets wat ik altijd al heb willen doen, straks kan ik het niet meer.”

Aanpassen van de huidige levensstijl

Een andere optie is het 360 graden draaien van de huidige leefgewoonten. Zo kan iemand ineens veganistisch gaan eten, CO2-neutraal gaan leven of juist heel veel gaan reizen. CO2-neutraal leven is tegenwoordig goed te combineren met het aanschaffen van een e-chopper. Deze e-choppers hebben de uitstraling van een Harley maar de uitstoot van een Elektrische ‘Renault Zoë’. 

Trek er samen op uit

Wat kan helpen is veel tijd doorbrengen en blijven communiceren. Dit hoeft niet alleen wanneer je een relatie hebt met de desbetreffende persoon, je kunt elkaar ook blijven steunen op vriendschappelijk niveau. Ga samen eens stappen in een onbekende stad of ga cruisen met de nieuwe auto, chopper of e-chopper. Benieuwd naar leuke routes of plekken om je nieuwe e-chopper mee naartoe te nemen? Hier lees je meer over de leukste plekken binnen Nederland.