Helping hand; een grijpgrage oplossing voor een alledaags probleem

Kunt u niet meer bij die pan op de bovenste plank? Of heeft u moeite met bukken wanneer de afstandsbediening op de grond is gevallen? Misschien wordt het tijd om een handgrijper aan te schaffen.

Grijpers, ook wel hand grijpers of helpende handen genoemd, zijn hulpmiddelen die een oplossing bieden voor een alledaags probleem. Ze zijn vooral nuttig voor oudere of minder mobiele mensen die moeite hebben met het oprapen van voorwerpen in en rond het huis. Er zijn veel verschillende soorten grijpers op de markt, dus het is belangrijk dat u uw onderzoek doet voordat u er een aanschaft.  Lees in deze blog alles wat u moet weten voordat u deze aankoop maakt.

5 manieren om te weten of u hulp nodig heeft om uw voorwerpen te bereiken

Er zijn veel tekenen die erop wijzen dat u hulp nodig hebt bij het oprapen van voorwerpen. Als een van deze tekenen op u lijkt, is het misschien tijd om te investeren in een helpende hand:

  • U kunt niet bij voorwerpen komen die boven schouderhoogte zijn
  • U heeft moeite met bukken om iets van de grond op te rapen
  • Het is moeilijk voor u om u aan kleine voorwerpen vast te houden
  • U heeft pijn wanneer u dingen probeert op te rapen 
  • Anderen moeten u vaak helpen bij dagelijkse taken waarbij u voorwerpen moet vastpakken

Hoe u de juiste grijper voor u kiest

Nu u weet wat een handgrijper is en wat de tekenen zijn die erop wijzen dat u er een nodig hebt, is het tijd om te leren hoe u de juiste grijper voor uw behoefte kiest. Bij het kiezen van een grijper zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden; namelijk het gewicht van de objecten die u op wil tillen, uw eigen krachtniveau en hoe vaak u van plan bent de grijper te gebruiken.

De meest voorkomende typen zijn elektrisch en manueel. Elektrische grijpers worden aangedreven door batterijen en werken met een trekkermechanisme, terwijl bij handmatige grijpers armkracht nodig is om de grijper te openen en te sluiten.

Wat u moet weten voordat u een grijper koopt

Er zijn veel verschillende soorten grijpers op de markt en niet alle grijpers werken voor iedereen, u moet er misschien een paar uitproberen voordat u de perfecte grijper vindt voor u behoefte. Grijpers kunnen erg duur zijn, maar er zijn ook een aantal betaalbare opties beschikbaar, kijk dus goed naar uw budget. Misschien wel het belangrijkst; lees voor aankoop de recensies van de grijper om te weten wat andere van het product vinden. De grijper die wereldwijd het meest verkocht wordt is de helping hand, dus dit is wellicht een goede start in uw zoektocht.