Deze items mogen in 2023 niet in je tuin ontbreken 

Wat zijn voor jou de items die absoluut niet in de tuin mogen ontbreken? Gebruik deze winter om de tuin te renoveren, zodat deze klaar is voor het komend voorjaar. Tuinwinkels bieden producten uit de collectie van 2022 met een hoge korting aan deze maanden, wat maakt dat je de tuin op een hele voordelige wijze van een upgrade kunt voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe, comfortabele wicker loungeset ter vervanging van je bestaande houten- of kunststof tuinmeubelen. Wicker is een bijzonder populair materiaal, daar het eenvoudig schoon te houden is en lang mooi blijft. Maak jij er al gebruik van? 

Verschillende mogelijkheden bij aanschaf tuinset

Bij het vernieuwen van je tuinset heb je verschillende mogelijkheden. De wicker loungeset is slechts een van deze opties. In plaats van een loungeset, zou je bijvoorbeeld ook een losse tuintafel met bijpassende tuinstoelen kunnen gebruiken. Of wat te denken van een authentieke houten picknicktafel? Zeker in gezinnen met twee, drie of meer kinderen biedt zo’n picknicktafel de uitkomst. De tafel biedt voldoende ruimte voor het hele gezin en is nauwelijks stuk te krijgen. Vergeet je nieuwe houten tuinmeubelen niet periodiek in de beits te zetten om deze mooi te houden.

Kleed je tuin op een sfeervolle manier aan

Van tuinen stelt men geregeld, dat het een soort tweede huiskamer is. Besteed om deze reden voldoende aandacht aan de inrichting ervan. Combineer de nieuwe tuinset met verschillende accessoires, zoals een parasol, een opslagplek voor de tuinkussens en bijvoorbeeld een fraai buitenkleed. Zo’n buitenkleed kun je de hele zomer op het terras laten liggen; het zorgt voor kleur en voelt prettig aan de voeten op warme dagen. Tegels kunnen al snel erg heet worden. Ook een aantal vrolijke bloempotten, bijvoorbeeld met verse kruiden, mogen niet op je terras ontbreken.

Zorg voor voldoende groen in de tuin

Bovenal is het bij het inrichten van een tuin belangrijk te kiezen voor voldoende groen. Haal een aantal tegels weg uit je terras, om deze ruimte te benutten voor een extra border. Je bouwt zo’n border relatief eenvoudig zelf op. Er zijn verschillende webshops waar je stapelblokken voor de borders bestelt, welke je met speciale lijm aan elkaar bevestigt. Nu is het enkel nog zaak de border te vullen met worteldoek, tuinaarde, planten en heesters! Op het internet vind je video’s waarin men uitlegt hoe het bouwen van zo’n border in z’n werk gaat.