De verschillende functies van rvs

  • 22 augustus 2022
  • wetalkseo
  • 0

In veel voorwerpen die wij dagelijks gebruiken of onderweg zien, is rvs verwerkt. Wat is rvs nu eigenlijk en wanneer kom je de producten van rvs tegen? Lees hier alles over de eigenschappen van rvs en over de verschillende toepassingen van dit materiaal.

Roestvast staal

Vaak hoor je dat mensen rvs als roestvrij staal omschrijven. Maar officieel is het roestvast staal. Het verschil zit in het detail dat rvs wel kan roesten. Als je het materiaal namelijk eens nader zou analyseren dan kom je te weten dat er zelfs een onzichtbare roestlaag op het metaal is aangebracht. Deze oxidelaag beschermt het rvs tegen oxideren, dus tegen het vormen van zichtbare roest. Daarnaast is het slijtvast. Onder andere deze beide eigenschappen maken het metaal heel geschikt voor veel verschillende toepassingen.

Waar kom je rvs dagelijks tegen?

Doordat rvs dus slijtvast en roestvast is, kun je er producten van maken die niet alleen binnen gebruikt kunnen worden, maar ook buiten. Zo zijn vuilnisbakken vaak van rvs gemaakt net als bijvoorbeeld brievenbussen. De klimrekken in de speeltuin of in je achtertuin zijn ook helemaal van rvs gemaakt of in ieder geval zijn de verbindingsstukken van rvs. Doordat het metaal een strakke vormgeving heeft, is rvs ook een populair materiaal om toe te passen in de woninginrichting. De industriële uitstraling van je interieur wordt extra benadrukt als je voor decoratie of zelfs voor vloerbedekking van rvs kiest.

De industriële toepassing van rvs

Niet alleen consumenten profiteren van de vele positieve eigenschappen van rvs. Ook de industrie heeft er baat bij. Zo wordt het materiaal onder andere veel gebruikt in de voedingsindustrie en in de farmaceutische industrie. Dankzij het gladde en niet poreuze oppervlak van rvs, is het niet gevoelig voor de opname van bacteriën. Feitelijk kun je voor iedere industrie wel producten van rvs laten maken. Dus ook voor de scheepsbouw- of auto-industrie. Zeker als je op zoek bent naar rvs-platen. De dikte, grootte of uitvoering van deze platen kan natuurlijk per bedrijfstak en per doel verschillen. Het is dan ook goed te weten dat deze platen helemaal naar wens op maat gemaakt kunnen worden. Daarvoor ga je naar een professionele rvs leverancier zoals Steelpoint International. Met ervaring in het leveren van rvs voor verschillende industrieën is ook jouw opdracht bij dit bedrijf in vakkundige handen.