De veranda of overkapping inrichten doe je zo!

Ben je van plan om jouw huidige veranda of overkapping eens anders in te gaan richten, of bouw jij een nieuwe veranda of overkapping in jouw tuin? Wij helpen je graag met de inrichting hiervan, want dat kan soms nog best lastig zijn. De keuze van je tuin- of loungeset hangt een beetje af van waar je de ruimte voor wilt gebruiken en hoeveel ruimte je hebt. Wij geven je hier wat handige tips zodat jij optimaal kunt genieten in jouw overkapping of veranda.

Het doel van de ruimte

Wil jij de veranda of overkapping voornamelijk gebruiken om heerlijk tot rust te komen na een lange dag, met je benen omhoog? Dan kan je het beste kiezen voor een lekkere en mooie loungeset. Wil jij juist graag lekker uitgebreid dineren met familie of met vrienden, dan kan je beter kiezen voor een grote tafel met lekkere stoelen. Als je veel ruimte hebt, zou je ook voor beide kunnen gaan. Ontwerpbureau Luijendijk heeft genoeg leuke ideeën voor het inrichten van jouw veranda of overkapping.

Hoe groot moet de tuin- loungeset zijn?

De afmetingen bepalen van je lounge- of tuinset is niet altijd gemakkelijk. Niet alleen moet het in de veranda passen, ook moet je lounge- of tuinset genoeg zitplaatsen hebben. Op het gebied van tuinsets is dit makkelijk te bepalen aan de hand van de grootte van de tuintafel. Aan elk tafelformaat past een andere hoeveelheid stoelen. Je kunt bij de tafel kiezen uit een vierkant, rechthoek, triangel, rond of ovaal en wat dacht je van een barset? Kies dus een tuintafel voor het aantal tuinstoelen, dat jij nodig hebt. Wat betreft de loungesets is een groot aantal verkrijgbaar in losse modules. Dit is ideaal, want zo kan je zelf de vorm en de grootte van je loungeset bepalen. Wil je graag een hoek loungeset, een bank met losse stoelen, of wil je een loungeset die veel ruimte biedt in een U-vorm, het kan allemaal in dit geval.

De materiaalkeuze

Tuin- en loungesets heb je in allemaal verschillende soorten en maten, om je veranda of overkapping helemaal naar jouw wens in te richten. Als je bepaalt hebt of je een lounge- of tuinset wilt, of allebei, kan de zoektocht gaan beginnen. Er worden verschillende materialen gebruikt voor het maken van tuin- en loungesets en ze hebben allemaal hun eigen look en hun eigen voordelen. Mocht je een strakke tuin hebben, of heb je een moderne smaak, dan kan aluminium een materiaal zijn dat mooi staat in jouw overkapping. Als je juist wilt gaan voor een landelijke stijl, is wicker een materiaal waar je eens naar zou kunnen kijken. Kijk dus naar welke stijl jij mooi vindt en welk materiaal bij deze stijl past.