De soorten heftrucks

Bij het uitvoeren van een bepaalde klus heb je soms een heftruck nodig om de klus te kunnen klaren. Voor verschillende soorten klussen is een bepaald soort heftruck het meeste geschikt. Maar welke verschillende soorten heftrucks zijn er?

Palletwagens en stapelaars

De palletwagen is in twee soorten beschikbaar: handpalletwagens en elektrische palletwagens. Voor korte afstanden is een handpalletwagen geschikt. Een handpalletwagen is licht in gewicht en heeft een compacte bouw, daarnaast is de draaicirkel klein. Een elektrische palletwagen wordt vaak gebruikt bij zwaardere objecten en het verplaatsen over een langere afstand. Een elektrische palletwagen werkt op een elektrische motor die het rijden en tillen dus elektrisch regelt. Een stapelaar lijkt veel op een palletwagen. Een stapelaar is vooral geschikt om te gebruiken in krappe ruimtes. Een stapelaar is in twee soorten verkrijgbaar: meeloop en meerijstapelaars.

Vorkheftrucks, reachtrucks, orderpicktrucks en trucks voor smallere gangen

De vorkheftruck is de meest gebruikte heftruck bij Spapens Machinehandel. De chauffeur zit hierbij op de truck. De vorkheftruck is geschikt voor zwaardere inzet. De hefcapaciteiten en hefhoogtes zijn groter dan die van veel andere soorten heftrucks. Een vorkheftruck heeft wel veel bewegingsruimte nodig. Heftrucks kunnen een elektrische aandrijving hebben of werken met een verbrandingsmotor. Een ander soort heftruck is de reachtruck, deze heeft weinig bewegingsruimte nodig en is daarnaast flexibel en snel in gebruik. De hefhoogte van oplopen tot 11 meter, hierdoor is een reachtruck uitermate geschikt voor het gebruik in smalle en hoge gangen. Met een orderpicktruck kun je ideaal producten van orders grotere afstanden verzamelen. Een smalle gangen truck, ook wel hoogbouwtruck genoemd, heeft een hefhoogte tot wel 13 meter. Ideaal dus voor magazijnen met hoge gangpaden. Daarnaast is de truck geschikt voor smalle gangpaden tot 150 cm breedte.

Elektrische trekker en automatisch geleide voertuigen (AGV)

Een trekker is bedoeld om over een grotere afstand meerdere goederen horizontaal te transporteren. Trekkers zijn beschikbaar met een zeer hoge capaciteit. Tevens kan een trekker beschikken over een cabine. Een automatisch geleid voertuig kan worden bediend zonder een bestuurder. Tegenwoordig kom je dit in de geautomatiseerde magazijnen tegen.

Een heftruck huren

Je kunt de verschillende soorten heftrucks huren in Breda bij Spapens verhuur. Het bedrijf heeft veel verschillende soorten heftrucks in het assortiment geschikt voor jouw klus.