De leukste bezienswaardigheden van Estepona

Estepona is een Spaanse kustplaats aan de Costa del sol. De plaats is relatief rustig en er wonen ongeveer zeventigduizend inwoners. De stad heeft een mooie en moderne jachthaven met een gunstige ligging. Er heerst een Middellands zeeklimaat (ook wel Mediterraans zeeklimaat genoemd) met ongeveer 325 dagen zon per jaar. Buiten de 21 kilometer aan witte stranden die Estepona tot een populaire vakantie- en badplaats in Spanje maken, heeft de stad ook een rijke historie. Zo zijn er bewijzen dat de stad al sinds de prehistorie bewoond wordt. Ook zijn er vondsten gedaan die erop wijzen dat de Romeinen het gebied een tijdje hebben bezet. Lees verder voor de leukste bezienswaardigheden van Estepona!

De boulevard van Estepona

De Paseo Maritimo de Estepona is de boulevard van Estepona. Doordat deze boulevard in het zuiden van Spanje ligt, kun je soms Gibraltar en een stukje van Marokko zien liggen. Naast een vergezicht op Afrika kun je natuurlijk ook gewoon het kabbelende water van de Middellandse zien. Op het middengedeelte van de boulevard vind je diverse winkeltjes, terrasjes en andere vormen van gezelligheid. Voor een aangename middag wandelen is dit echt de plek waar je moet zijn. Klinkt dit als een plek waar jij wel een tweede huis zou willen? Een huis kopen in Estepona kan bij Villa Nova!

Een mooie route van muurschilderingen

Vlakbij het centrum van Estepona zijn mooie muurschilderingen te vinden. Deze muurschilderingen staan vooral op de zijkant van flatgebouwen. Sterker nog, er zijn in Estepona zoveel muurschilderingen te vinden dat er een speciale route is samengesteld waarop je alle muurschilderingen kunt zien! Hoe leuk is dat? Deze route kun je met gemak te voet afleggen en dit is ook een erg leuk uitje om te doen als je Estepona bent! Uiteraard is het ook mogelijk om zelf door het plaatsje te wandelen, je zult er dan ongetwijfeld een aantal muurschilderingen tegenkomen.