De grootste voordelen van een nieuwbouwwoning

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning is het belangrijk om alvast te bedenken of je voor bestaande bouw of een nieuwbouwwoning gaat. Je kunt verschillende afwegingen maken wanneer je een keuze gaat maken. Zo kun je kiezen voor een bestaande woning met sfeer en karakter of voor een moderne nieuwbouwwoning die compleet aansluit op jouw woonwensen. Om je te ondersteunen in deze keuze, hebben wij alvast de voordelen van een nieuwbouwwoning voor jou op een rijtje gezet. Zo heb je alle voordelen overzichtelijk bij elkaar in één artikel.

Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koop je altijd vrij op naam. Dit is voor een koper van een huis erg fijn. Je hoeft namelijk geen extra overdrachtskosten te betalen en ook geen notariskosten voor de leveringsakte. Zeker de moeite waard om hier rekening mee te houden, want het scheelt toch weer in de kosten. Een nieuwbouwhuis kopen, kan via Van der Eijken Makelaardij. 

Alles naar jouw wensen aanpassen

Wanneer je een nieuwbouwwoning aanschaft, kun je samen met de nieuwbouwmakelaar alle bouwtekeningen doornemen en keuzes maken. Waar komt de keuken? Hoe groot wordt de badkamer? Wil je openslaande deuren? Als koper bepaal jij. Meestal krijg je ook een meerprijslijst. Hierin staan de mogelijke opties en kosten.

Goede isolatie en nieuwe snufjes

Nieuwbouwwoningen voldoen ook altijd aan de laatste milieu-eisen. Dit houdt in dat nieuwe woningen goed geïsoleerd zijn. Dit komt door de ramen en door ander isolatiemateriaal wat gebruikt is. Zo hebben de nieuwbouwwoningen HR++-ramen waardoor de warmte goed binnen wordt gehouden. Hierdoor blijven jouw stookkosten lekker laag en dit scheelt veel in de portemonnee. Slaap je licht? Nieuwbouwwoningen zijn ook goed geïsoleerd tegen geluid.