Bedrijfsauto verzekeren? Let op deze 4 zaken

  • 16 december 2022
  • wetalkseo
  • 0

Heb je een bedrijfsauto op de kop getikt? Wacht dan niet met het afsluiten van een verzekering. Als je het voertuig niet verzekerd hebt, mag je er namelijk geen gebruik van maken. Ondanks dat het niet bepaald lastig is om een bedrijfsauto te verzekeren, kun je hier misschien wel wat hulp bij gebruiken. Daarom zetten we hier 4 zaken op een rijtje om op te letten als je een bedrijfsauto wilt verzekeren.

1. Dekking

We beginnen direct met het belangrijkste aandachtspunt van een bedrijfsauto verzekeren: de dekking. Het is namelijk niet zo dat er slechts één dekking is voor een bedrijfswagen. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je uit drie dekkingen kiezen. We beginnen met een WA-verzekering, want dit is de verzekering die je minimaal af moet sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Veroorzaak je schade met jouw bedrijfsauto bij een ander? Dan ben je hiervoor verzekerd.

Heb je een bedrijfsauto gekocht die ouder is dan 10 jaar? Dan volstaat een WA-verzekering vaak. Als jouw auto jonger is, kunnen we ons voorstellen dat je deze misschien beter wilt verzekeren. In dat geval is WA + Beperkt Casco een optie. Bepaalde schade aan jouw bedrijfsauto is dan ook verzekerd, zoals schade door brand, diefstal, inbraak of storm. De meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering is WA + Volledig Casco. Omdat schade door een aanrijding of botsing hiermee ook vergoed wordt, staat deze verzekering ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

2. Aanvullende dekkingen

Wanneer je weet wat de beste dekking voor jouw bedrijfsauto is, raden wij je niet aan om de betreffende verzekering ook direct af te sluiten. Verzekeraars beiden namelijk ook nog aanvullende dekkingen aan. Hiermee kun je jouw bedrijfswagen nog beter verzekeren. Bij veel verzekeraars kun je een schadeverzekering inzittenden en een eigen vervoerverzekering afsluiten. Daarnaast worden er vaak aanvullende verzekeringen aangeboden met betrekking tot motorrijtuigenrechtsbijstand en pechhulp. Wanneer je een aanvullende verzekering voor je bedrijfsauto afsluit, stijgt de premie.

3. Prijs

Uiteraard is de prijs ook iets om op te letten als je een verzekering voor je bedrijfswagen af wilt sluiten. Een bedrijfswagen verzekeren mag immers niet onnodig veel geld kosten. Daarom is het verstandig om een vergelijking te maken voordat je de knoop doorhakt. Om makkelijk en snel een vergelijking te maken, kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Zo’n site laat je binnen een paar tellen zien welke bedrijfsautoverzekering het beste aansluit op jouw wensen.

4. Voorwaarden

Bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering kijken veel ondernemers alleen naar de prijs. Wij begrijpen dat je een goedkope autoverzekering af wilt sluiten, maar het is niet verstandig om je blind te staren op de prijs. Het is namelijk ook verstandig om naar de voorwaarden te kijken. Een goedkope autoverzekering is mooi, maar uiteindelijk is het belangrijker dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is.