Alles over BBQ

Barbecueën is onmisbaar tijdens de warme zomerdagen. Het wordt bijna wel dagelijks gedaan. Dat komt omdat je met veel eten kunt variëren op de BBQ. Maar waar komt het barbecueën eigenlijk vandaan? En waarom is het zo populair? En wat als het geen barbecueweer is?  In dit artikel vind je alles wat je nog wilde weten over BBQ.

Geschiedenis

Met een barbecue oftewel een BBQ kun je vlees en ander eten bereiden. Dat wordt gedaan door het roosteren en grillen ervan. Door de ontdekking van het vuur, werd het vlees uiteindelijk daarop bereidt. Dat zorgde ervoor dat je het vlees makkelijker kon eten. Vervolgens werd het vuur ook gebruikt om eten te roosteren. Zo werd het langzaamaan ontwikkeld tot een BBQ doordat ze metaal gebruikte om het eten op te leggen. Nu heeft de BBQ zich ontwikkelt tot een ware hype in de zomer. 

Soorten BBQ

Er zijn verschillende soorten BBQ. Zo heb je de houtskool barbecue die je dus moet aanmaken met houtskool en aansteken met briketten. Wel zorgt het houtskool voor een zooi en vergt het dus veel schoonmaakwerk. Tijdens het barbecueën op de houtskool barbecue moet je zelf de temperatuur zien te regelen. Daarnaast heb je ook nog de gasbarbecue die veel gemakkelijker in gebruik is en ook minder troep achterlaat. Ook kun je de temperatuur van de gasbarbecue ook beter regelen zo heb je altijd de juiste temperatuur.

Overal eten

Barbecue moet je buiten bereiden, maar in Nederland is het zelfs niet in de zomer altijd barbecueweer. Je kunt er dan voor kiezen om de mini versie te doen, genaamd gourmetten. Na het gourmetten is de kans wel groot dat heel je huis ernaar ruikt. Mocht je dat liever niet willen dan moet je je huis goed gaan ventileren of gewoon buitenshuis eten. Zo bestaat er Amigos, het enigste BBQ restaurant in Brabant. Je kunt daar net als thuis vlees pakken en gewoon op de barbecue leggen die dus aan jouw tafel zit. Ook zit er een afzuigkap boven waardoor je niet gaat stinken naar BBQ. Zeker een aanrader dus om daar uit eten te gaan.