3 tips over kamperen voor beginners

  • 1 september 2022
  • wetalkseo
  • 0

Kamperen: het is hartstikke populair en heel veel Nederlanders gaan er een keer mee aan de slag. Als je echter nog nooit gekampeerd hebt, kan dat best even wennen zijn. Waar moet je op letten en wat zijn de no-go’s? In dit artikel geven we je 5 tips voor beginnende kampeerders.

 

Kamperen is echt hartstikke leuk. Er zijn dan ook erg veel leuke kampeerplekken en campings in Nederland. Weet je niet goed waar je heen moet gaan? Denk eens een beetje out-of-the-box en kies voor Groningen, in plaats van het standaard Gelderland of Drenthe. Denk dan bijvoorbeeld aan camping De Beerte

Kies je voor een tent of een camper

Misschien heb je geen camper en zit je daar ook helemaal niet op te wachten, dan is de keuze snel gemaakt. Het kan echter ook zijn dat je nog twijfelt. Wil je een camper huren voor een bepaalde periode, of kies je er toch liever voor om een tent op te zetten? Beide opties hebben voordelen. Zo is een tent erg budgetvriendelijk en compact, maar heb je geen eigen toilet en is slapen op de grond niet altijd comfortabel. Een camper is een stuk duurder, maar het brengt wel een hoop extra comfort bij zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld vaak een eigen koelkastje en wc. Een tent brengt dan juist dat echte kampeergevoel meer met zich mee.

Kies de juiste plek

Als je reserveert, moet je vaak vooraf al je camperplaats uitzoeken. Het is dan slim dat je van tevoren even goed nadenkt wat je graag terug wilt zien in die camperplaats. Houd je bijvoorbeeld van vroeg ontbijten in het zonnetje, of wil je juist wat langer uitslapen zonder dat de zon op je tent of camper staat te branden. Ga je voor de eerste optie, dan kies je het beste een plekje waar je tent ‘s morgens lekker in de zon staat. Heb je liever de laatste optie, dan kun je een schaduwrijke plek, of een plek in de avondzon kiezen.

Maak een checklist

Als je voor de eerste keer gaat kamperen en je maakt geen checklist, dan ga je gegarandeerd een hele hoop vergeten. Je weet dan immers nog niet goed wat je precies mee moet nemen. Online kun je ook vaak handige checklists vinden. Gebruik zo’n checklist als basis en vul deze aan met je eigen spullen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op pad kunt.