3 tips om snel je boot te verkopen voor de komende zomer

  • 4 maart 2022
  • wetalkseo
  • 0

Heb je een eigen boot in bezit en wil je hier graag vanaf? Misschien wil je wel voor een nieuwe jacht gaan of vaar je gewoon bijna nooit meer met je huidige boot. Op het moment dat je jouw boot te koop zet, is het logisch dat je hem zo snel mogelijk verkocht wilt hebben. Hoe je dit voor elkaar krijgt, lees je in dit artikel. Met deze 3 tips verkoop jij jouw boot nog voor de zomer!


Omschrijf de boot goed in de advertentie

Om de boot goed te kunnen verkopen, heb je mooie en duidelijke foto’s van de boot nodig. Ook moet de advertentie de juiste informatie bevatten. Jachtmakelaardij Kappers kan jou hier heel goed bij helpen! Voor het maken van de advertentie helpen ze je en ze weten veel over boten dus dat is meteen mooi meegenomen. Je boot verkopen via Jachtmakelaardij Kappers is dus een slim idee!

Werk achterstallig onderhoud voor zover het kan weg

Zijn er nog klusjes die gedaan moeten worden aan de boot? Je kan alle reparaties en onderhoud maar beter doen voordat je de boot te koop zet. Potentiële kopers voelen zich eerder aangetrokken tot een boot die er goed onderhouden bij ligt. Zo hoeft de nieuwe eigenaar niet eerst heel de boot op te knappen voordat hij of zij er gebruikt van kan maken. Je boot zal ook meteen meer waard worden en dus automatisch meer opleveren en dat is weer fijn voor jezelf! Zo heb jij na de verkoop lekker een extra centje op zak. 

Wees realistisch tijdens de verkoop

Verdiep jezelf goed in de prijs van soortgelijke boten die te koop staan voordat je je eigen boot verkoopt. Zo heb je een goed beeld van de huidige markt. Het is aan te raden om net iets minder te vragen dan andere soortgelijke boten. Je valt dan op met je lagere prijs en je zal sneller je boot verkopen. Hoe sneller je van je boot af bent, hoe minder kosten je weer hebt aan de verkoopmakelaar van de boot. Hoe langer je jouw boot in bezit hebt, hoe meer geld je kwijt bent aan de ligplek en een eventuele verzekering van je boot.