3 redenen om een elektrische scooter te rijden

  • 4 februari 2022
  • wetalkseo
  • 0

De elektrische auto kennen we inmiddels allemaal wel, evenals de elektrische fiets. Ook de elektrische scooter begint inmiddels zijn intrede te maken en wordt steeds populairder. Niet zo gek ook, want een elektrische scooter rijd hartstikke lekker. In dit artikel geven we je daarom 3 redenen om over te stappen naar een elektrische scooter.

Misschien heb je al een elektrische scooter, maar is deze na jaren van gebruik nu aan het verslijten, of ben je erg handig en wil je je huidige scooter ombouwen naar elektrische scooter. Dat is natuurlijk hartstikke gaaf, maar je hebt dan wel een krachtige accu nodig. Gelukkig zijn er verschillende winkels waar je een goede kwaliteit scooter accu kunt kopen. Heb je dan eenmaal die elektrische scooter, dan zitten daar behoorlijk wat voordelen aan.

Je rijd stil

Waar een gewone verbrandingsmoter vaak een hoop geluid maakt, is dat niet het geval bij een elektrische motor. Een verbrandingsmotor verbrand namelijk elementen (brandstof) om energie op te wekken met kleine explosies. Een elektrische motor heeft al opgewekte energie en kan deze stap dus overslaan, waardoor de motor veel minder geluid maakt. Zo kun je in alle rust over straat rijden, zonder dat je wordt achtervolgd door dat luide geluid van de motor.

Er is minder onderhoud nodig

Hierboven legden we al uit dat een gewone verbrandingsmotor werkt door brandstof te verbranden en kleine explosies te laten ontstaan. Hiervoor zijn een hoop bewegende delen nodig in de motor en hoe meer bewegende delen, hoe sneller iets verslijt. Een elektrische motor heeft veel minder bewegende delen, waardoor er dus veel minder onderdelen snel verslijten. Dit maakt dat een elektrische scooter veel minder onderhoud nodig heeft dan een scooter met een gewone verbrandingsmotor.

Een elektrische scooter is zuiniger

Dit argument ken je waarschijnlijk al, maar het is zo’n belangrijk argument dat we het niet zomaar over kunnen slaan. Een elektrische scooter is namelijk erg zuinig. Ten eerste heb je geen brandstof zoals diesel of benzine nodig en gebruik je dus geen fossiele brandstof. Elektriciteit is, zeker als het op een duurzame manier wordt opgewekt, een stuk beter voor het milieu en ook een stuk goedkoper. Meer dan genoeg reden dus om een elektrische scooter te kopen.